Vissza a tartalomjegyzékhez


A hét eseményei

Meghekkelték a népszavazást?
Magánszemélyek népszavazást kezdeményeztek a Fidesz kérdéseivel azonos témában, de a saját kérdéseiket ellentétes tartalommal nyújtották be az Országos Választási Bizottságnak. A három, most benyújtott, ellentétes jellegű kérdés: „Egyetért-e Ön azzal, hogy egyes vény nélkül is kapható gyógyszereket a gyógyszertárakon kívül is lehessen forgalmazni?”, „Egyetért-e Ön azzal, hogy a helyi önkormányzatok egészségügyi feladataik ellátásának módjáról szabadon dönthessenek?”, „Egyetért-e Ön azzal, hogy a földterület megművelőjét illesse meg első helyen elővásárlási jog termőföld vásárlása esetén?”. A Fidesz szerint a kormány áll az akció mögött.

Újra átalakították a Fideszt
Hat igazgatóság és egy iroda kezdi meg működését a Fideszben közvetlenül Orbán Viktor pártelnök és Deutsch-Für Tamás kabinetfőnök irányítása alatt.
A politikus ezt azzal indokolta, hogy a Fidesz szolgáltató pártként közelebb kerüljön a hétköznapokban is az emberekhez.

Kevesebb házasság, kevesebb magyar
Szinte biztosan nem növekszik Magyarország népessége a következő években: jelenleg egy családra átlagosan egy gyermek jut itthon, ez azonban kevés, a mostani lélekszám szinten tartására sem elég. A földön egyedül Európában mutat a statisztika olyan tendenciát, hogy többen hunynak el, mint ahány gyermek születik. Magyarországon ma egy családra átlagosan valamivel több, mint egy gyermek jut a statisztika szerint, ötven évvel ezelőtt ez a szám még megközelítette a hármat. Minden bizonnyal több gyermek születne, ha többen kötnének házasságot. Hiszen a magyarok nagyon családcentrikusak, és a családot gyermekneveléssel együtt képzelik el.