Vissza a tartalomjegyzékhez


Számok

31 gyermeket szabadított ki a brit rendőrség egy pedofilhálózat fogságából a hét elején, miután letartóztatták egy pedofil chat-szoba üzemeltetőjét, és beépültek a hálózatba. A 35 országra kiterjedő nyomozás során megtalált gyerekek kora pár hónapostól kiskamasz korig terjedt.

10-20 milliárd forint közötti összeget kell esetleg Magyarországnak visszafizetnie az unió kasszájába, amennyiben a korábbi áfa-arányosítást nem hagyják jóvá az unió illetékesei - hangoztatta Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének elnöke.

10 milliomodik motor gördült le június 13-án a BMW csoport ausztriai gyárának futószalagjáról. A Steyrben gyártott darab a legújabb négyhengeres dízelgeneráció egyik tagja, amelyet 2007 tavaszán a BMW 118d és 120d típusokban mutattak be.
5 millió forintos bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a Lidl Magyarország Kereskedelmi Bt.-re, mivel az 2006. november 16. és 22. között tartott „3-at kap, 2-t fizet” akciója során megtévesztette a fogyasztókat.

13 millió ember halálát okozták tavaly a szennyezett víz és levegő, a magas UV-sugárzás, a méltatlan munkakörülmények, valamint a mezőgazdasági művelés okozta természeti katasztrófák - áll az Egészségügyi Világszervezet legújabb jelentésében.

218 millió 5-14 éves korú gyermeket dolgoztatnak világszerte, ennek 70 százalékát a mezőgazdaságban - az ENSZ Élelmezési és Egészségügyi Szervezetének optimista becslése szerint. Ez a szám a mezőgazdaságban foglalkoztatottak összlétszámának mintegy harmadát teszi ki.

214 méteres új merülési világcsúcsot állított fel az osztrák Herbert Nitsch a görögországi Szpétsze szigeténél. A 18. rekordját elérő hivatásos repülőgép-pilóta saját rekordját javította meg.