Vissza a tartalomjegyzékhez


Szépipar

A felvarrt ráncok s szilikon keblek korát éljük, melyek a szépipart kiszolgáló alkotók laborasztalairól lassacskán az átlagemberek otthonaiba szivárogtak. Ám úgy érzem, koránt sincsenek kihasználva e korszakformáló vívmányok, hisz nem törődnek a praktikummal.

Hajunkat például célszerű lenne lecserélni selyemhernyó szálakra, tisztántartása pusztán molyirtót igényelne. De lehet esetleg lószőr is, így viszont a gyantázásból megmaradt anyag válna hasznosíthatóvá. A mobil orr nem új ötlet, hiszen lejárt orrú (és szavatosságú) sztárt már ismerünk. Ám ha egy fej körüli járaton mobilizálnánk, akkor bárhol, bármikor körbe tudnánk úgy szaglászni, hogy közben mozdulnunk sem kellene.
Aztán mi az, hogy „hátul nincs szemem”? Nos, bal szemét rakassa tarkójára! Egyik fülét pedig operáltassa át mobiltelefonná (előbb-utóbb úgyis odanőne), továbbá szájüregét sötétkamrává: így a fényevők is tökéletesebben tudnák elnyelni az ebédjüket, politikusok pedig ily módon tudnák harmonizálni e szervükkel verbális képességüket. (Figyelem:
a mondanivaló ezzel még nem cizellálódna, ahhoz más operációk is szükségesek!)
A piercing hatalmas lehetőség, éppen ezért szélesebb spektrumban alkalmaznám. Apró kis fémpöttyök és karikák helyett hegymászóknak például karabinert ajánlanék beépíteni, amit hétköznapokon a villamoson is tudnának használni. Az ajkakra már eleve kávéskanalat, az orrcimpára pedig légfrissítőt tetetnék. Szakítva a tradícióval, én a hátközépre is gondolnék: az odavarrt fémkampóval levett télikabátunk tárolása is megoldódna, nyáron viszont hátizsák kerülhetne reá.
A zsírleszívás úgy jó, ahogy van. Éppen csak azt nem értem, miért is nem alkalmazzák azt sertéshizlaldákban is. Abszolút költségkímélő módon az állomány felét nem is kellene levágni, csupán folyamatosan csapolni.
Én a szilikont a talpamba építtetném be, így járásom vonzóan ruganyossá válna, s nem utolsó sorban nem kellene többé méregdrága légrugós sportcipőt vásárolnom.
Nos, sorolhatnám még ötleteimet, de további felvilágosításért keressék fel inkább munkahelyemet, a Michael Jackson Klinikát, vagy emilen a hogynézelmáki@tökgáz.hu-t. Cseri