Vissza a tartalomjegyzékhez


Számok

35,2 milliárd számítástechnikai műveletet hajt végre másodpercenként a francia meteorológiai szolgálat új szuperszámítógépe. A csütörtökön átadott NEC SX8R szerver nemcsak az időjárás előrejelzését teszi majd pontosabbá, hanem a globális felmelegedés kapcsán végzett kutatásoknak is fontos eszköze lesz.

1500 pár cipőt lopott iskolai öltözőkből egy amerikai férfi. A Wisconsin állambeli „gyűjtő” a rendőrségnek azzal indokolta tettét, hogy „nagyon szereti ezt az illatot”.

19 évig tartó kómából ébredt fel egy lengyel férfi, akinek arra kellett ébrednie, hogy országában már nem a kommunista párt van hatalmon, és a boltokban sok árut lehet kapni.

40 százalékkal csökken a vendéglők forgalma, ha 2009-től törvénybe iktatják a nyilvános helyeken való dohányzási tilalmat - állítják a hazai vendéglátósok.

2500 méterrel a tengerszint felett limitálta a FIFA az általa szervezett focimeccsek „magasságát”. A döntéssel közvetlenül érintett Peru, Bolívia, Kolumbia és Equador közös fellépéssel akarja elérni az Evo Morales bolíviai elnök által „igazságtalannak és diszkriminatívnak” minősített döntés felülvizsgálatát.

10 millió forint értékű marihuánát találtak hétfőn éjszaka Debrecenben a rendőrök. A kábítószer úgy el volt rejtve egy autóban, hogy csak a Vám- és Pénzügyőrség mobil-röntgenjének segítségével sikerült felfedezni.

176 milliárd forintot, az előző évinél 10 milliárddal többet költöttek tavaly reklámra Magyarországon a Magyar Reklámszövetség adatai szerint.

64 éven át élt golyóval a fejében a ma 77 éves Jin Guangjing kínai asszony. A hölgy egyre gyakoribb fejfájásai miatt készített röntgenfelvétel mutatta ki az „idegen testet”, amelyet egy japán katona lőtt a fejébe, még a második világháború idején. Több mint négyórás műtéttel sikerült eltávolítani az asszony fejéből a 6,5 milliméteres lövedéket.