Vissza a tartalomjegyzékhez


Számok

1350 forint a legalacsonyabb órabér Amerikában. Egy évtized után először emelt minimálbért az amerikai Kongresszus; a legroszszabbul kereső amerikaiak órabére 5,15 dollárról (960 forintról) 7,25 dollárra (1350 forintra) nő.

120 ezer rászorulónak, főleg tíz év alatti gyerekeknek jut rendszeres meleg étel július elsejétől augusztus végéig - jelentette be a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára.

2 millió forintra bírságolta meg az Országos Egészségbiztosítási Pénztárat a Közbeszerzési Döntőbizottság, mivel „egy eljárásban nem megfelelően adott lehetőséget az ajánlattevőnek a hiánypótlásra”.

10 millió 59 ezer lakosa volt Magyarországnak 2007 márciusában. Az év első három hónapjában több százzal csökkent a gyerekszületések és a házasságkötések száma is az előző év hasonló adataihoz képest.

17 milliárd forint vesztesége volt a magyar költségvetésnek 2004-ben a passzív dohányzás miatt - állítja a GKI egyik tanulmánya. Tíz, a dohányzása miatt meghalt magyar egy passzív dohányost visz magával a sírba, az aktív dohányzás pedig körülbelül 350 milliárdos költséget tett ki 2004-ben.

12 milliárd forint ráfordításból 40 ezer munkavállaló képzése valósítható meg a Nemzeti Fejlesztési Terv keretei között - tájékoztatott a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.

400 millió ember él vagy dolgozik aktív aknamezőn világszerte állandó életveszélyben a Handicap International segélyszervezet szerint.

613 millió eurót fordított a Nemzetközi Vöröskereszt 2006-ban a világ fegyveres konfliktusok sújtotta térségeiben az áldozatok megsegítésére. Tavaly 19 országban 3,5 millióan kényszerültek otthonaik elhagyására, 300 ezerrel többen, mint egy évvel korábban.

15 ezer tonna szemét halmozódott fel két hét alatt Nápolyban és környékén, mivel a hatóságok több, a maffia érdekeltségébe került szemétlerakót bezárattak.