Vissza a tartalomjegyzékhez

Hubert József
Boszorkánykonyha
Kormányzati jósdát működtet a kancelláriaminiszter öccse

Az egyébként is botrányoktól hangos Egymásért Egy-Másért Alapítvány az „ország egyik legismertebb grafológusát”, Szilvásy Pétert választotta kutatási programjához. A civil szervezet részéről váltig bizonygatják, hogy a döntést a „családnevére tekintet nélkül, kifejezetten a szakmai tekintély alapján” hozták meg.

„Utólag már elég egyértelműnek tűnik, hogy valószínűleg a testvéremhez akartak közelebb jutni. Ha volt is ilyen szándék, ezt az alapítvány vezetői jól titkolták” - nyilatkozta az Index internetes portálnak Szilvásy Péter. A név nem véletlenül cseng olyan ismerősen: az okkultista szakember a kancelláriaminiszter Szilvásy György öccse.
Az ÁFA-csalással vádolt Egymásért Alapítvány állta a cehhet azért a nyíregyházi kisiskolások körében végzett felmérésért, amelyben a grafológia praktikája alapján Szilvásy Péter kiderítette: a felmérésben résztvevő gyerekek „legalább tíz százaléka országos hírre tehet szert, és legalább öt százaléka nemzetközileg is elismert teljesítményre képes”.
Ifjabb Szilvásy nevéhez köthető egyébként a Kormányzati Tanácsadó Jósda elnevezésű szervezet is, melynek hitvallása szerint „egyik legfontosabb célja, hogy a kormánynak, a tagjainak, a miniszterelnöknek használható információkkal szolgáljon döntéseik előkészítése során”. „Javaslatai, észrevételei, tanácsai nem jövendölések, hanem jelzések” - szögezi le az okkultista cég küldetését. Hogy milyen jellegű iránymutatások is készülnek a cég „boszorkánykonyhájában”, arra jó példa a tavaly augusztus 20-án történt tragédiát értékelő jelentés. Az orkánerejű szél a kancelláriaminiszter öccsének értékelésében nem spontán természeti jelenség volt, hanem „szándékosan, előre megfontoltan és felkészülve létrehozott kollektív tudat manipulálásán keresztül kiváltott paranormál jelenség”. A több halálesetet is követelő, gyászba fordult nemzeti ünnep után öt nappal elkészült jelentés szerint a „szándékolt vihargenerálásnak politikai, hatalmi céljai voltak, a viharcsináló(k) átviteli mágiával, pszichotronikai eszközökkel még a rendezvény előtt olyan negatív gondolatokat, gonoszságokat szuggerált(ak) az ünnepség résztvevőire, amely negatív gondolat, társulva a tömeg hatalmas energiájával, ünnepi hangulatával, képes volt ilyen paranormál jelenség kiváltására”.
A miniszter másik testvérét a honvédelmi miniszter (pályáztatás után) kinevezte az Állami Egészségügyi Központ főigazgatójának.