Vissza a tartalomjegyzékhez

kohnbandi
A trónteremből

A fenti címmel jelent meg Orbán Viktor első receptkönyve. A politikust az vitte rá az írásra, hogy felesége, Lévai Anikó A konyhaablakból című könyve hatalmas sikernek bizonyult az olvasók körében. Az alábbiakban a FIDESZ vezetőjének írásaiból szemezgetünk.

Polgári szalámi
Fogjuk a kisgazda fűszerezésű szalámit, felszeleteljük. Hozzáadunk egy csipetnyi kereszténydemokrata fűszert, roma zamatot és egybekeverjük. Ha ez nekünk MAGOSZ, tegyünk bele urbánus ízeket is.

Püspökfalat
Vegyünk egy liberális fiatalembert (a hipermarketben a radikális gyűjtőpultban keressük). Óvatosan fosszuk meg szabadelvű burkától, és alatta találjuk az élettől duzzadó, vidéki ízeket. Esztergomi aranytálcán tálaljuk, Szent Koronával díszítsük.

Szőlőjava Széchenyi módra
Keressünk ott szőlőket, ahol hegyekben áll (pl. Tokaj, ahogy a költő is megírta). Vegyünk szőlőtőkéket - olcsón - és termesszünk rajta bornak valót. Ha már látjuk (és esetleg más is látja), hogy gyarapszik a család, fogjuk a nyuszira, és igyunk még egy pohárral!

Felhívás!
Nagy nyeremények várnak azokra, akik receptet küldenek be az alábbi témakörben: Hogyan nyerjünk választásokat? Cím: Felcsút, félemelet balra, illetve bármelyik FIDESZ-nagygyűlés pódium.