Vissza a tartalomjegyzékhez

Cseri
EMO

 A Tokió Hotelből új irányzat nyűgözte le fiatalok száz-ezreit, mint arról korábban már lapunkban is lehetett olvasni, mely által örvendetesen új szín született kultúrájukban: a fekete.
Most azoknak szeretnénk segíteni, akik bár szimpatizálnak e nagyszerű új érzésvilággal, ám csupán keveset tudnak arról.

Nézzük először is az öltözködést: E divatirányzat alkotója mesterien ötvözte a vetési varjú, valamint az éppen ellene állított madárijesztő formai jegyeit. Figyelem: Túl nagy nyeles fésűt soha ne dugj a farzsebedbe, mert könnyen kéményseprőnek nézhetek.
Még a kinézetről: Emo-s hajat nem mos, nem vág, csak bedobja a sérót, s ettől olyan, mint az öreg roc-ker bányászé svájcisapka nélkül. Hagyd mélyen a szemedbe lógni, s ez által persze nem tudják majd, hogy fiú vagy-e vagy lány, de miért is kellene, amikor még magad sem vagy tisztában vele. Mindig ügyelj a tartásodra: amikor lerogyod magad egy székre, vedd fel a klasszikus emo-s pózok egyikét. A legnépszerűbb az „asztmás ló a sivatagban”, vagy a „bágyadt túzok idegi alapon” pózok.
Fentiek mellé szemedre fess hatalmas monoklit! Ehhez nyúld le anyád szemfestékét, ha jó utánzatot akarsz, vagy apád pénztárcáját, ha eredetit.
Most a belső tartalomról: Az emo-s intellektuálisan magasan felette áll e gyarló világnak, így hát mélyen megveti azt. Vallja, hogy az öröm régen idejét múlt kispolgári attitűd, legyen ezért arckifejezésed mindig savanyú, mint a citromos ecet, s tekinteted távolba révedő, hadd lássák, mily páratlanul giga egyéniség vagy. Arckifejezésedet tréninggel formálhatod: pl. koncentrálj a bokasüllyedésedre, vagy a tegnapi matekdogára. Aztán teszteld, hol tartasz: Első fázis, ha stírölöd a szomszéd macskáját, és az meredő szőrrel leugrik a tizedikről. Haladó szint, ha már olyan fancsali képpel tudsz körbenézni a nappaliban, hogy a gipsz leugrik a falról, anyád fikusza kiszárad, a riadt legyek pedig végső megoldásként békák után kutatnak, akkor már büszke lehetsz, pöpec emo-s vagy.
A mi elfogadott stílusunk a mindenkori drámai szipogás melletti nyüszítés. Előny, ha közben sírdogálsz is kicsit.
Nos, ha agyad továbbra is azt diktálja, válaszd hát bátran e remek életformát, hiszen vesztenivalód nincs: Ha mégsem jönnének be számításaid, kis átképzéssel remek temetkezési vállalkozó lehetsz. Vagy akár azonnali belépéssel profi madárijesztő.