Vissza a tartalomjegyzékhez

M.R.
Üdülési pályázat nagycsaládosoknak

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány nemrég hirdette meg a rászoruló nagycsaládosok számára idei üdülésicsekk-pályázatát. A pályázat beadási határideje június 15. Így a legjobb esetben egy háromgyerekes házaspár - ha mind az öt családtag után igényel csekket - 55 ezer forint önrész megfizetése mellett 155 ezer forint összértékű üdülési csekket kaphat, amely széles körben felhasználható utazásra, üdülésre, szabadidős tevékenységekre.

„Soha nem voltunk még nyaralni családosan. A gyerekek mentek táborokba, egyébként itthon voltunk. Én gyesen vagyok a harmadik gyerekkel, és tavaly meg tavalyelőtt többünk nevére megigényeltem az üdülési csekket. Mindkétszer több mint százezer forint értékben sikerült csekkhez jutnunk, ennek köszönhetően feledhetetlen napokat töltött együtt a család, életünkben először mehettünk el együtt nyaralni” - meséli Aradi Juli pécsi anyuka, aki több ezer társához hasonlóan az 1998 óta létező Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) által évente meghirdetett pályázati lehetőséggel él.
A MNÜA 2007-ben 1,5 milliárd forintot fordíthat a szociálisan rászorultak támogatására - nyilatkozta Karácsony Mihály, az alapítvány elnöke. Egymillió forint jut idén a nyugdíjasok, a fogyatékkal élők és a szakiskolások támogatására. A fennmaradó félmilliót Szolidaritás pályázati címen olyan munkavállalók igényelhetik, akik három vagy több gyermeket nevelnek, és bruttó havi átlagjövedelmük 90 ezer forint alatt van. Felnőtt kérelmezőnek 20 ezer forint önrész megfizetése mellett 40 ezer forint értékű üdülési csekk, tizennyolc év alatti kérelmező után ötezer forint önrész mellett 25 ezer forint értékű csekk adható. A csekk széles körben, hétezer elfogadóhelyen felhasználható: nyaralhatnak belőle, de akár a vidámparkba vagy az állatkertbe is eljárhatnak, tankolni viszont idén már nem lehet vele. Kizárólag az üdülési csekk fedezetével a jelenlegi belföldi árak mellett legfeljebb egyhetes pihenés biztosítható a családnak egy átlagosan frekventált, középáras hazai üdülőhelyen (3000 Ft/fő/éj).

(További információk: Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány 1593. Budapest. Pf.:737. Tel.: 248-21-50 )