Vissza a tartalomjegyzékhez

E. K.
Papírban sült nyelvhal

A következő receptet nem a megszorító intézkedések ihlették, hanem egy gyors, de annál ízletesebb vacsora reménye, ráadásul rendkívül háziasszony-kímélő, mert elkészítése nem igényel konyhai tapasztalatot, edények hiányában pedig a mosogatástól is megkímélhetjük magunkat.

Hozzávalók: Személyenként 30x30-as sütőpapír, de lehet kisebb is a halfilé nagyságától függően. 4 szelet, egyenként 25 dkg-os nyelvhalfilé, de ízlés szerint készíthetjük más tengeri halból is, 8 szem közepes nagyságú koktélparadicsom, 4 ágacska friss citromfű, 4 kis gerezd megtisztított fokhagyma, 4 evőkanál fehérbor, só, olívaolaj.
Elkészítés: Ahány személyre főzünk, annyi csomagot készítünk. A sütőpapírt egyenként kiterítjük, egyik felére ráhelyezzük a besózott halfilét. Megöntözzük 2-3 evőkanál olívaolajjal és 1 evőkanál fehérborral. A halszelet tetejére halmozunk 2 szem felkarikázott paradicsomot, 1 ágacska citromfüvet, 1 gerezd zúzott fokhagymát, majd a sütőpapír másik felét ráhajtjuk a halra. A csomag széleit szorosan feltekerjük, hogy sülés közben a gőz ne tudjon „kiszökni”. Ha a csomagokkal elkészültünk, sütőlapra helyezzük őket, és előmelegített sütőben 220 fokon sütjük. Körítésként adhatunk hozzá fóliában sült burgonyát vagy bármilyen párolt zöldséget.