Vissza a tartalomjegyzékhez


Számok

25 centet kap példányonként, aki a houstoni Természettudományi Múzeumba egy élő csótányt visz be.
A higiénia mérnökei című tárlat a rovarok jó hírét igyekszik menteni.

50 kilométer hosszú földhíd építése kezdődött a múlt héten a Vörös-tengeren. A három év alatt felépülő híd az egyiptomi Sarm-el-Sejk üdülőközpontot köti majd össze a szaúd-arábiai Rasz Humaid várossal.

24 százalékkal több, 365,5 millió dolláros bevételt számoltak össze a múlt hónapban az egyiptomi hatóságok a Szuezi-csatornán áthaladó forgalom révén. Ez csaknem 4 százalékkal több a tavaly márciusi 353 milliós bevételnél, annak ellenére, hogy az idén csökkent a forgalom.

30 ezer forintra bírságolt meg egy háziorvost az Egészségbiztosítási Felügyelet. Az orvos a március elejére eső szabadnapján 15-18 évesektől kérte el jogosulatlanul a fejenkénti 600 forintot.

1 évre is bezárhatja a boltot az a tulajdonos, aki kiskorúnak ad el cigarettát vagy alkoholt. A vonatkozó törvényjavaslatot várhatóan májusban fogadja el a parlament.

3. alkalommal lett zsinórban bajnok a Loki. A Borsodi Liga 28. fordulójának zárómérkőzésén a DVSC-TEVA a kiesés elől menekülő REAC-ot győzte le 4-1-re.

100 méteres alagutat ásott egy kínai férfi saját házától a közeli szénbányáig, melyből lebukásáig 1300 tonna szenet termelt ki engedély nélkül.

70 százaléka hamisított a hazai boltokban forgalmazott méznek egy független külföldi laborvizsgálat szerint. Amit helyette kapunk, az répacukor vagy más adalék.

15 ezer euró közötti összeget kért Portugáliában egy vélhetően román nemzetiségű asszony négy hónapos kisfiáért. Miután az egyik járókelőre túl erőszakosan akarta rátukmálni „portékáját”, őrizetbe vették.