Vissza a tartalomjegyzékhez


Programok

Habán mítosz 1593-1734 - Magyar magángyűjtemények kincsei - az Iparművészeti Múzeumban nyílt kiállítás egy közel 150 darabos kerámiaválogatást mutat be. A habánok (más néven anabaptisták vagy újrakeresztelkedők) 16. századi protestáns vallási irányzat tagjai voltak, magas szintű kézműves tevékenységeik közül a kerámiakészítés a legismertebb, fajansztechnikával készült tárgyaik főúri megrendelésre készült remekmívű darabok. (Budapest IX., Üllői út 33-37.)

II. Kaland-Vár Játékkiállítás és Vásár Budapesten a Vajdahunyadvárban május 17. és 20. között. (Budapest XIV., Városliget)

Kempelen - Ember a gépben - Médiaművészeti és -történeti kiállítás a Műcsarnokban. (Budapest XIV., Dózsa György út 37.)

VIII. BALATON BOAT Nemzetközi Vízisport- és Szabadidő-Kiállítás május 18. és 20. között Balatonlellén, a Vitorláskikötőben. (Infó: 06(84)319-548)

Csongrádi mézeskalács-készítők kiállítása a Tari László Múzeumban május 16. és június 30. között. (Csongrád, Iskola utca 2.)

A Kárpát-medence madarai és természetvédelmi értékük című kiállítás bevezeti a látogatókat a Kárpát-medence madárvilágába, és bepillantást enged a múzeum Madárgyűjteményének még soha nem látott kincseibe. (Budapest VIII., Ludovika tér 2-6.)