Vissza a tartalomjegyzékhez


Számok

1,77 milliárd forintot különített el a kommunikációs büdzsére a 2007-es költségvetés, ennek hozzávetőleg a felét, 800-900 millió forintot költenek el a reformokkal kapcsolatos tájékoztatásra.

4560 liter víz szükséges egy liter bioetanol elkészítéséhez - állítja a Nestlé világcég, amelynek számításai szerint a „kék arany” készletei 135 év múlva kifogyhatnak a Földön.

5 milliárd dollárt ajánlott Rupert Mudroch médiamágnás a Wall Street Journalt kiadó Dow Jones csoportért. Ezzel birodalmát a gazdasági információk világára is kiterjesztheti.

7,7 százalékos átlagos alapbéremeléshez jutnak visszamenőleg a ferihegyi földi kiszolgálók, miután a felek megállapodtak az idei béremelés mértékében. A szakszervezetek ígéretet tettek, hogy év végéig újabb sztrájkot nem hirdetnek.

9 milliárd helyett 17 milliárd forintos többlettel zárt az államháztartás áprilisban. Veres János pénzügyminiszter a tervezetten felül teljesülő társadalombiztosítási járulék-, áfa-, és jövedékiadó-bevételekkel indokolta a vártnál kedvezőbb eredményt.

11 ezer tanárt küldhetnek el a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete számításai szerint, ha a kormány ragaszkodik az ebből származó évi 34 milliárdos megtakarításhoz.

160 forintnak megfelelő összegbe kerülhet a benzin az Egyesült Államokban, mert az üzemanyag-tartalékok az évnek ebben a szakaszában 1956 óta nem látott mélységbe süllyedtek.

1/2 millió négyzetméternyi lakóterületet magában foglaló luxuskomplexumot épít Moszkvában a London & Regional Properties nevű brit ingatlanfejlesztő.