Vissza a tartalomjegyzékhez


Számok

6,7 millió tonna ételt dobnak ki évente Nagy-Britanniában, vagyis az összesen vásárolt élelmiszer egyharmada landol a kukákban.

29 utazásonként találkozik egy utas ellenőrrel a BKV számításai szerint. Így vonaljegyes utazásnál a jelenlegi pótdíj mintegy 11 utazás árának felel meg, a többi 18 utazást ingyen teheti meg egy notórius bliccelő.

55 nemzet előzi meg hazánkat az egy főre jutó bruttó nemzeti jövedelem alapján - derül ki a Világbank által közzétett legújabb, 208 országra kiterjedő adathalmazból.

36 kórház bezárását, illetve átminősítését javasolja a szlovák egészségügyi miniszter.

4,2 millióra tehető Nagy-Britanniában a zártláncú videokamerák száma. Nyugat-Európa többi részén összesen körülbelül 6,5 millió ilyen kamera található.

100 millió eurót (25 milliárd forintot) ajánlott a Milan a Barcelona sztárjátékosáért, Ronaldihnóért. A 27 éves középpályás évi nyolcmilliós gázsijával - valamint az ahhoz járuló 16 milliós reklámszerződéseivel - már jelenleg is a világ legjobban kereső labdarúgója, Milánóban viszont „alapból” kilencmillió ütné a markát. Ráadásul szinte hazai környezetben játszhatna, ugyanis honfitársai közül Ronaldo, Kaká, Cafu, Oliveira, Serginho és a kapus Dida is a vörös-feketéknél légióskodik.