Vissza a tartalomjegyzékhez


Számok

270 ezer fókát akar Kanada az idén kiirtani. Ez a szám 20 százalékkal kevesebb a tavalyi évhez képest, amikor is 335 ezer fókát pusztítottak el.

52  ezer napelemet állítottak üzembe a héten a portugáliai Szerpában. A több mint 60 hektáron elterülő naperőmű az egyik legnagyobb ilyen berendezés a világon. A 11 MW teljesítményű napelempark 8 ezer lakás energiaigényét tudja kielégíteni.

37 600 dollárban határozta meg 2007-re vonatkozóan az iráni kormány az emberi élet értékét, ha férfiról van szó. Nő esetében ez ennek éppen a fele: 18 800 dollár. A gyilkosnak ugyanis anyagi kártérítést kell fizetnie az áldozat családjának.

80 millió felett van a sudoku rajongóinak száma világszerte.
A számrejtvényt a világon mindenhol játsszák, 66 országban rendszeresen jelennek meg feladványok, a számbeírogatás több tízmilliárdos üzlet.

73 százaléka a lengyeleknek hisz abban, hogy a néhai II. János Pál pápa csodákat vitt véghez - derül ki a Gazeta Wyborcza lengyel napilap által közölt közvélemény-kutatási eredményekből.

12 éves az Egyesült Államokban élő Kyle Krichbaum, akinek legnagyobb szenvedélye a porszívógyűjtés. Eddig 150 porszívója van, amelyeket meg tud különböztetni a hangjuk alapján. Kyle álma, hogy saját porszívóüzlete legyen.

574,8 km/h-s csúcssebességgel rekordot döntött a TGV francia gyorsvonat a júniusban megnyíló TGV Kelet-Párizst Strasbourggal összekötő vonal tesztelése során. Az Alstom cég V150-re keresztelt új szerelvényének teljesítményét csak az abszolút világrekordot tartó japán Maglev mágneses felfüggesztésű szerelvény szárnyalja túl, amely 2003-ban elérte az 581,2 km/h sebességet.