Vissza a tartalomjegyzékhez

Pégé
Feloszlik az MSZP

Gyurcsány Ferenc bejelentette: enged az ellenzék akaratának, lemond miniszterelnöki posztjáról, és azonnali hatállyal feloszlatja pártját. Új parlamenti választásokat nem szükséges kiírni, hiszen vitathatatlan tény, hogy a megüresedett helyeket kizárólag a polgári oldal tudja betölteni.

Utolsó döntésükként az MSZP törvényjavaslatot terjesztett be, melynek értelmében 2008. január 5-én tíz órai kezdettel a Duna jegén koronázzák királlyá Orbán Viktort. Ezzel kapcsolatosan a Fidesz szóvivője kijelentette: a törvényjavaslat egy részével egyetértenek, de felháborítónak tartja, hogy a jelenleg még fennálló, de illegitim, korrupt, hazug és lúdtalpas kormány pont Kádár János unokaöccsének születésnapja előtt öt nappal szeretné megtenni intézkedését. Ezzel nyilvánvalóan üzenni akar maroknyi választójának, hogy nem adták fel a harcot a kommunizmus visszaállítására. A tízórás időpont is egyértelműen a kommunizmus idején bevezetett iskolai tízórai intézményére vezethető vissza, amikor egy üres zsemlén és iskolatejen kellett tengődnünk. A nincstelenség eme szimbólumát szintén elfogadhatatlannak tartja a leendő polgári kormány. Helyette a május 31-e éjjel 3 óra 24 percet javasolják, mely időpont éppen egybeesik Orbán Viktor születésének dátumával, mely méltó időpontja lenne e nemes eseménynek.
A leendő kormányszóvivő azt is felháborítónak tartja, hogy az MSZP, bár minden önkormányzati, részvénytársasági igazgatótanácsbeli, iskolatitkári és őrsvezetői pozíciójáról lemondott, el akarta titkolni, hogy az alsóbélatelepi önkormányzat egyik tagja, aki bár függetlenként, de MSZP-támogatással - és nyilvánvaló választási csalással - került pozícióba, nem akar lemondani. Mivel Alsóbélatelep alig 160 km-re található az Andrássy úti hírhedt egykori ávó-s mészárszéktől, a leendő polgári kormány ezt egyértelmű hadüzenetként veszi, miszerint az MSZP kormánya nem mond le a kommunizmus erőszakos visszaállításáról. Továbbá nehezményezi azt is, hogy Gyurcsány Ferenc teljes vagyonát felajánlotta a nyugdíjak emelésére, hiszen nyilvánvaló, hogy a ma élő nyugdíjasok életük nagyobb részében a kommunizmus érája alatt voltak aktívak.