Vissza a tartalomjegyzékhez


A hét eseményei

Újra alakulnak

Törvénysértő volt, ezért meg kell ismételni az Országos Cigány Önkormányzat alakuló ülését. A botrány azért tört ki, mert a Magyarországi Cigányszervezetek Fóruma (MCF) a Lungo Drom képviselőjét, Kozák Jánost jelölte elnöknek Farkas Flóriánnal szemben, majd erőszakkal, kiabálások kíséretében átültették a jelöltet soraikba. A Lungo Drom üdvözli, az MCF választási szövetsége szakértőkkel elemezteti a döntést.

Nincs több parádé

Terézváros polgármestere akár jogi eszközökkel is meg fogja akadályozni az idei Budapest Parádé megrendezését, mivel a tavalyi „katasztrofálisra sikerült“ és jelentős anyagi károkat okozott a kerületnek. A szponzoroktól származó bevételek hiányában a szervezők idén csak a Bónusz fesztivált rendeznék meg a Népstadion Kertben.

Keresik a gyilkost

Egy pénzkísérő belehalt sérüléseibe, amikor kiraboltak egy pénzszállító autót Tokaj térségében. A rendőrség egy miskolci fiatalembert gyanúsít az aljas indokból elkövetett emberölés bűntettével. A fegyverhasználat nélkül elkövetett bűncselekmény nyomozásában a borsodi és a szabolcsi rendőrkapitányság mintegy száz rendőre vesz részt.

Két év a pedofiloknak

Mégis szigorította a parlament a gyermekpornó-képek és felvételek készítésével kapcsolatos szabályozást. Az eredetileg benyújtott indítvány enyhítette volna a büntetéseket, de így akár két évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhető, aki 18. életévét be nem töltött személyről készít pornográf felvételt.

A kutyák éhesebbek?

Nagyságrendekkel többen támogatják az állatvédő egyesületeket, mint a beteg gyermekekért küzdő alapítványokat - ez derül ki a 2006-os egyszázalékos adófelajánlásokból. Csongrád megyében például a legtöbb felajánlás az állatvédő egyesületeknek jutott, és csak harmadik helyen szerepel egy újszülötteket mentő szolgálat.