Vissza a tartalomjegyzékhez

E. K.
Tormás spagetti

Hozzávalók: 30 dkg koktélrák, 1 kis fej hagyma, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 1 csokor apróra vágott friss petrezselyem, 1 dl fehérbor, 2 dl zsíros tejföl, 1 dl tejszín, 3 evőkanál ecetes torma, olívaolaj, só, ízlés szerint őrölt chilipaprika, 30 dkg spagetti.

Elkészítés: a spagettit a szokásos módon kifőzzük (a főzővízhez adjunk 1-2 evőkanál étolajat is, így a tésztánk nem fog összeragadni, és leöblítenünk sem szükséges!). A hagymát, fokhagymát apróra vágjuk, az olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk az apró rákot, és együtt pirítjuk a hagymával pár percig. Felöntjük a fehérborral, és sóval, chilipaprikával, valamint az apróra vágott petrezselyemmel fűszerezzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a tejföl és a tejszín keverékét, amit már előzőleg elkevertünk a tormakrémmel. A tűzre visszatéve épp csak forralunk egyet a mártáson, és már tálaljuk is a kifőtt spagettivel - természetesen al dente!