E. K.
Tormás spagetti
Hozzávalók: 30 dkg koktélrák, 1 kis fej hagyma, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 1
csokor apróra vágott friss petrezselyem, 1 dl fehérbor, 2 dl zsíros tejföl, 1 dl
tejszín, 3 evőkanál ecetes torma, olívaolaj, só, ízlés szerint őrölt
chilipaprika, 30 dkg spagetti.
Elkészítés: a spagettit a szokásos módon kifőzzük (a főzővízhez adjunk 1-2
evőkanál étolajat is, így a tésztánk nem fog összeragadni, és leöblítenünk sem
szükséges!). A hagymát, fokhagymát apróra vágjuk, az olajon megfuttatjuk, majd
hozzáadjuk az apró rákot, és együtt pirítjuk a hagymával pár percig. Felöntjük a
fehérborral, és sóval, chilipaprikával, valamint az apróra vágott
petrezselyemmel fűszerezzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a tejföl és a tejszín
keverékét, amit már előzőleg elkevertünk a tormakrémmel. A tűzre visszatéve épp
csak forralunk egyet a mártáson, és már tálaljuk is a kifőtt spagettivel -
természetesen al dente!