Vissza a tartalomjegyzékhez

E. K.
Chocolate Chips

Amerika kedvenc süteményét a véletlen szülte. Történt, hogy 1937-ben Ruth Wakefield panziójában a csokis süteményekhez felhasznált csoki elfogyott, ezért más minőségű csokoládét volt kénytelen belekeverni a tésztába, ami kevés zsírtartalmánál fogva nem olvadt el sütés közben. Ebből lett a hivatalosan Chip Chocolate Chips névre hallgató, jellegzetes kinézetű süti.

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 10 dkg cukor, 25 dkg vaj, 2 egész tojás, 1 tasak sütőpor, 10 dkg csokoládélencse vagy felaprított étcsokoládé, 10 dkg durvára őrölt dió, vaníliás cukor, csipet só.

Elkészítés: A vajat, a cukrot és a tojásokat összekeverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és fokozatosan hozzáadjuk a vajas keverékhez, közepesen lágy tésztát kapunk. A diót és a csokoládédarabkákat is a masszához keverjük. Sütőpapírral kibélelt tepsire evőkanálnyi mennyiségű tésztahalmokat helyezünk, egymástól 2-3 cm-re, mivel a halmok sülés közben el fognak terülni.
Sütési idő: Előmelegített sütőben, 180 C°-on 10-15 perc.