Vissza a tartalomjegyzékhez


Számok

45 perc: ennyit tölthet Bill Gates lánya naponta az interneten. A szigor oka, hogy a tízéves lány napi három órát töltött játékprogramokkal, amit szülei sokallottak.

10000 dollár büntetés kifizetésére kötelezték Lindy Ruffot, a Buffalo Sabres vezetőedzőjét, mert az Ottawa Senators-Buffalo Sabres meccsen egy szándékos, súlyos sérülést okozó szabálytalanság után arra buzdította cserepadon ülő játékosait, hogy menjenek be a jégre, és szálljanak be a már korábban elkezdődött ökölharcba.

100 éves a magyar kabaré. A jubileum alkalmából Kész kabaré! címmel százoldalas tematikus számot jelentetett meg a Premier művészeti magazin.

7 napig élt halott édesanyjával egy hétéves kislány egy szegedi panellakásban; végül a szomszédtól kért segítséget, így fedezték fel az esetet.  

20 millió afrikait hurcoltak át az óceánon a 15. és a 19. század között - tették közzé Londonban, ahol a héten emlékeztek meg arról, hogy Nagy-Britanniában éppen kétszáz éve számolták fel a rabszolga-kereskedelmet.

18 gyermek halt meg Irakban, amikor autóba rejtett bomba robbant egy focipályán. Az áldozatok tíz és tizenöt év közötti iskolások voltak.

1 milliárd eurót kaphat Románia a az Európai Bizottságól, melynek célja a környezetvédelmi szektor végrehajtási programjában részt vevő magas prioritású programok finanszírozása. Ez a milliárd része annak az 5,5 millárd eurónak, amelyet vissza nem térítendő kölcsön formájában kap meg Románia.