Vissza a tartalomjegyzékhez


A hét eseményei

Megbújnak a miniszterek

Szilvásy György kancelláriaminiszter államtitokra hivatkozva elutasította a Fidesz kérelmét, miszerint legyen nyilvános az, hogy a miniszterek támogatták-e a gyermekpornográfiával összefüggő törvénymódosítást az ezzel foglalkozó kormányülésen.

Elviszik a balhét

A legfőbb ügyészhez fordult a kordonbontó fideszes képviselők szabálysértési ügyében a mentelmi jog felfüggesztése érdekében az eljáró bíró. A BRFK három nappal az akció után tett feljelentést Orbán Viktor pártelnök és 79 társa ellen rendzavarás és garázdaság szabálysértése miatt.

Módosított gyülekező

Szükség van a gyülekezési jogról szóló törvény mielőbbi módosítására - írja Szili Katalinnak küldött válaszlevelében Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. Az Országgyűlés elnöke február elején írt levelet a négy közjogi méltóságnak, amelyben azt kérte tőlük, hogy segítsenek kialakítani korszerűbb gyülekezési szabályokat.

Szomorú választás

Öngyilkos lett egy baloldali önkormányzati képviselő, ezért Szentesen egy hónapon belül időközi választást kell kiírni. A 39 éves Janó Tibor (MSZP-SZDSZ) pedagógusként dolgozott az egyik helyi általános iskolában, és októberben a voksok 51 százalékát nyerte el.

Megint Bocskaiznak

Bocskai István fejedelem Bécsben őrzött koronájának hazahozatalát kezdeményezi a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Bocskai munkabizottság elnöke. A döntést Vitányi István (Fidesz) elnök, országgyűlési képviselő jelentette be kedden Debrecenben.

Szemétnapok

Az SZDSZ azt javasolja a környezetükért felelősséget érző szervezeteknek és személyeknek, hogy minden hónap utolsó keddje legyen az illegálisan elhelyezett kommunális hulladék összegyűjtésének napja - jelentette be a környezetvédelmi tárca államtitkára.

Szervusz, világ

Kulturális hídfőállások létrehozásával nyitni kell az arab világ, az Öböl-országok, a Kelet, valamint a teljes spanyol ajkú világ felé - hangsúlyozta Hiller István oktatási és kulturális miniszter Az emberi természet című kormányzati fórumon.