Vissza a tartalomjegyzékhez

Pédzsör
Grűnpísz

Tisztelt Polgártársaim! A természetet kizsákmányoló emberiség meredek lejtőre lépett. Meg kell húznunk a vészcsengőt! Ma már csak a fejlődő világ bátor szabadságharcosai mernek ellenállni az erkölcstelen nyugati természetrombolásnak. Ezért alapítványunk javasolja a környezetkárosítás szankcionálásának nagyobb visszatartó erővel ható módozatát.

Törvényjavaslatot szeretnénk előterjeszteni, melynek célja, hogy felfuvalkodott civilizációnkat megfelelő alázatra bírjuk az ökoszisztémával szemben. Javasoljuk a közlekedési kihágások pontrendszerének adoptálását oly módon, hogy például egy szúnyog elpusztítása első esetben 7, második esetben 14, harmadik esetben 21 büntető pontot vonna maga után. Mivel ebben az esetben nincs lehetőség jogosítvány bevonására, ezért javasoljuk a kijárási tilalom bevezetését, először csak hét óra után, de szükség esetén folyamatosan is.
Szabadságharcos elvbarátainknak az el nem kötelezett országokban már sok helyen működő gyakorlatát átvéve - bár a finnyás, modern fül elszokott ettől - javasoljuk a csonkítás bevezetését. Elismerjük, elsőre egy kicsit keménynek hangzik, de gondoljunk csak bele, mit érdemel az az ámokfutó, aki lábbal tapossa mondjuk a hangyát, vagy akár egy ártatlan fűcsomót. Hát az a hangya egy olyan érzékeny egyensúly része, amit a böszme nyugati kizsákmányoló nem tud felfogni. Egy bogár - egy végtag, és punktum. Mivel a halálbüntetés nem összeegyeztethető demokráciánk alapértékeivel, ezért végső esetben javasoljuk letöltendő életfogytiglan kiszabását minden olyan esetben, amikor visszaeső módon fát, bokrot vagy akár parlagfüvet vág ki valaki önző terjeszkedésének érdekében.
Ugyanakkor legyen szankcionálható mindaz, aki nem ültet, mondjuk havi rendszerességgel, egy-egy zöld növényt. Környezetkárosító anyagok eldobása (pl. rágógumi) esetén a teljes vagyonelkobzást javasoljuk. Továbbá alkossunk élőláncot az Alsózöldmáli út 72. számú lakótömb északi oldalán képződött őspenész kiirtása ellen. Valamint a baloldali múlthoz való kötődésünket nem szégyellve térjünk vissza a legszebb úttörő hagyományokhoz, és kezdjünk hozzá az M0-s autópálya eddig elkészült szakaszának feltöréséhez, majd a területet vessük be biofűtőanyaggal. Továbbá követeljük egy minden ipari tevékenység azonnali beszüntetésének lehetőségét vizsgáló bizottság felállítását szakértőink bevonásával. (A bevonás kizárólag környezetbarát anyagokkal történhet.) Éljenek a szabadságharcosok! Éljenek az esőerdők!