Vissza a tartalomjegyzékhez


Számok

4,5 százalékkal bővült a világ idegenforgalma. A háborús és terrorfenyegetettség ellenére tavaly a turizmus rekordszintet ért el a világon: 2005-höz képest 4,5 százalékos bővüléssel 842 millióra nőtt a lakhelyükön kívüli országokat felkeresők száma.

67 éves a világ legidősebb kismamája. Egy spanyol nyugdíjas 67 évesen szülte meg ikreit. Az asszony a megtermékenyített embriók beültetését végző Los Angeles-i klinikán 55 évesnek hazudta magát. Carmela Bousada szerint mindenkinek akkor kell gyermeket szülnie, amikor elérkezett az arra legalkalmasabb idő, és számára most érkezett el.

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb embereként számon tartott egyesült államokbeli Emma Faust Tillman. A 110 éves koráig önállóan élő rekorder gyermekkorától fogva mélyen vallásos volt, és hosszú életét mindig is Isten akaratának fogta fel. Emellett soha életében nem dohányzott, és nem ivott alkoholt.

2000 szigetet áraszthat el a globális klímaváltozás miatt emelkedő tenger Indonéziában - állítja egy friss tanulmányra hivatkozva az ország környezetvédelmi minisztere, aki szerint a veszélyeztetett szigetek nagy része lakatlan. Indonéziához összesen 18 ezer sziget tartozik.

37 százaléka a Nagy-Britanniában élő 16 és 24 év közötti muzulmánoknak a brit törvények helyett inkább a saria szerint élne, mutatta ki egy közelmúltban végzett felmérés. Szintén 37 százalékuk iszlám állami iskolákba járatná gyermekét, 74 százalékuk pedig a nők fátyolviselését helyesli.

7 százalékkal nőtt átlagosan a fővárosi használt lakások ára a múlt évben, és így elérte a 272 ezer forintos négyzetméterenkénti árat - áll az ingatlanpiaci.info webszaklap közleményében. A panellakások piaci értéke viszont folyamatosan csökken, közülük csak a kis alapterületűek értékesíthetők árveszteség nélkül.