Vissza a tartalomjegyzékhez


A hét eseményei

Sikkasztás az ENSZ-ben
A Meteorológiai Világszervezet korábbi vezetői fölött gyülekeznek a felhők, mivel állítólag több millió dollárral kenték meg a tagországok képviselőit, hogy ezért cserében a szervezet tisztviselőinek útmutatásai szerint voksoljanak.

Iszlamizált Európa
„Az iszlám rövid időn belül Európa meghatározó erősségévé válhat, mert a kontinens a politikai korrektség nevében lemondott kulturális és vallási dominanciájáról” - nyilatkozta Bernard Lewis ismert Közel-Kelet- és iszlámszakértő a Jerusalem Post izraeli napilapnak.

Kivégezték Oszama sógorát
Betörésnek álcázott hidegvérű kivégzés áldozata lett Oszama bin Laden egy újabb rokona madagaszkári otthonában, jelentette be az al-Arabija televízió. A drágakő-kereskedelemmel foglalkozó Jamal Khalifa, aki a terrorvezér lányát vette el, a terrorizmus finanszírozásában vett részt.

Választott diktátor
Hugo Chávez, Venezuela nemrégen újraválasztott elnöke tizennyolc hónapra szóló korlátlan felhatalmazást kap a parlamenttől, hogy a „totális forradalom” nevében elnöki rendeletek útján saját belátása szerint döntsön például az ország nemrég államosított olajvagyonáról.

Hu Afrikában
Hu Jianto kínai elnök egy éven belül másodszor látogat Afrikába, hogy tovább erősítse kapcsolatait azzal a földrésszel, mely bőven rendelkezik kőolajjal, és azokkal az egyéb nyers-anyagokkal, melyekre a gyorsan növekvő kínai gazdaságnak nagy szüksége van.

7,6 milliárd Libanonnak
Franciaország vezetésével 7,6 milliárd dolláros támogatást szavaztak meg nyugati országok Libanon gazdasági újjáépítésének támogatására. Az ado-mányoktól azt remélik, hogy megerő-sítik pozíciójában Fuád Szinjóra kormányát a Hezbollah gerjesztette zavargások közepette.

Merénylet Eilatban
Kilenc hónapos szünet után ismét öngyilkos merénylő robbantott Izraelben. A Vörös-tenger parti Eilatban eddig nem történt bombatámadás. A palesztin terrorista egy pékségben állt meg kávézni, mielőtt akciójára indult volna. Amikor a rendőrök felfigyeltek rá, felrobbantotta a testén viselt bombát, amellyel három embert ölt meg.