Vissza a tartalomjegyzékhez


Izrael és az arab világ
Tisztelt Szerkesztőség

Szeretnék egy újabb érvvel hozzájárulni a lapban megjelent vitához. Az arab világ azért gyűlöli Izraelt, mert ott sokkal jobb az élet, mint a többi arab országban.

Feltéve, de meg nem engedve, hogy a zsidókat kikergetik Izrael területéről, az arab világ semmi gazdasági előnyhöz nem jut, mert a gazdagságot nem a kitűnő természeti viszonyok okozzák, hanem az ott alkalmazott magas fokú technológia. Még a két nagy olajkinccsel rendelkező arab országban, Irakban és Iránban is a tudatlanságból származó technológia elmaradottsága okozza a szegénységet. Nem a földet kell visszaperelni, hanem a tudást kell elsajátítani.
A magyar népnek az a történelmi elhivatottsága, hogy ezt a tudást átadja az arab népeknek. Mi genetikailag hasonlítunk az arabokhoz, ezért egy arab egy év alatt meg tud tanulni magyarul - akcentus nélkül. Ugyanakkor a magyar nép európai kultúrájú, és ráadásul ismeri az ún. köztes technológiát, azaz mi tudunk a prérin infrastruktúrát építeni. Ezt tettük Kuwaitban, és ezért ott jelentősen nagyobb az életszínvonal, mint a többi arab országban. Egyébként az irigyelt Izraelben is a magyar zsidók építették ki az infrastruktúrát. Izraelnek egyetlen Nobel-díjasa van, az is magyar.
Nekünk magyaroknak, és különösen a magyar zsidóknak, van mire szerénynek lenni. Izraelt nem eltörölni kell, hanem tanulni kell tőle. A zsidók nem erőszakosan vették birtokukba a földet, hanem megvették, és szakszerű gondoskodásuk nyomán vált Kánaánná az ország. Ha elhagynák e földet, akkor az ismét sivataggá válna. Ezt gondolják meg az arab politikusok.

Dr. Freud Gézáné
aranydiplomás fizikus