Vissza a tartalomjegyzékhez


Szárnyaló fejvadász

- Üdvözlöm önt ismét Vezető Tanácsadó Irodánkban! Köszönöm, hogy elfáradt a tizenhetedik körös interjúra. Ha kérdése van, bármikor szakítson félbe. Nos, megbízónk, a BIGfish Multinational Corporation a …

- Elnézést, már kérdeznék is, ha lehet. Mondana néhány szót a vállalatról?
- A vállalat nemzetközi sikerét innovatív találmányainak és emberközpontú filozófiájának köszönheti. Legújabb vívmányai közé tartozik például a napi 25 órás munkaidő.
- De hiszen egy nap csupán 24 órából áll!
- Erre is találtak megoldást: mindenki egy órával korábban ébred, így zökkenőmentes az átállás. Nos, megbízónk „reformmanager” pozíció betöltésére keres motivált, agilis személyt…
- Bevallom őszintén, először találkozom ezzel a kifejezéssel. Mi lenne a menedzser feladatköre?
- A vállalati megszorító, költségcsökkentő intézkedések elfogadtatása. Első feladatainak egyike az lesz, hogy a tervezett radikális bércsökkentést jutalomként tüntesse fel.
- Így már értem, miért kell az ideális jelöltnek kreatív és kihívásokat kedvelő személynek lennie. De miért feltétel a nagy teherbíró képesség?
- A cég hamarosan új irodaházba költözik, és a költségcsökkentés részeként a költöztetést az alkalmazottak aktív részvételével bonyolítják, munkaidőn kívül.
- A hirdetésben az állt, hogy „magas kereseti lehetőség”. Mire gondoltak pontosan?
- Az irodája a 15. emeleten lesz.
- És az alatt mit kell értenem, hogy „egyéb juttatások”?
- A dolgozók eredményességét a cég hozzáférési jogosultsággal jutalmazza a www.frisslevegoesnapsutes.com weboldalra.
- Már csak egy dolgot nem értek. Miért jelent előnyt a szépségiparban szerzett tapasztalat?
- A vállalat pénzügyi kimutatásait kell rendszeresen kozmetikázni.
- Hát, manapság nem nagyon válogathat az ember. Amennyiben rám esne a választás, mikor kezdhetek?
- Amennyiben önre esik a választás, először is kitölti 67 oldalas kérdőívünket, aláveti magát a pszichológiai, szociológiai és dermatológiai vizsgálatoknak. Amennyiben IQ-teszt eredménye és szájának pH-értéke megfelelő, valamint vércsoportja is Rh-negatív, aláír egy hűségnyilatkozatot, melyben vállalja, hogy a következő évtizedben nem lép ki, és nem kér béremelést sem, valamint hozzájárul ahhoz, hogy személyes adatait direkt marketingcégeknek értékesítsék. Nos, remélem sikerült önt alaposan lázba hoznom.
- Így a beszélgetés végén, mondhatna legalább valami biztatót.
- Hajrá … (Dollárpapa)