Vissza a tartalomjegyzékhez


Meleghullám

Ócska bolsevik trükk - jelentette ki a december óta tartó tavaszias időjárásról Orbán Viktor. Mint emlékezetes, a Fidesz elnöke az őszi kormánybuktató tüntetéssorozat kudarcát követően azt mondta, akkor még megúszta Gyurcsány, de a kemény téli hónapok fűtésszámlái nyomán fellépő általános megélhetési válság tavasszal el fogja söpörni a kormányt. A télen a megszokottnál mintegy 10 fokkal magasabb hőmérséklet azonban meghiúsítani látszik a Fidesz terveit. Az ellenzéki párt mindenesetre nem hagyja annyiban a dolgot: bejelentették, hogy Brüsszelhez fordulnak jogorvoslatért. - Eltűrtük, hogy az unió szemet hunyt az autópálya-építések körüli trükközéskor, eltűrtük, hogy nem figyelmeztették a magyar kormányt, amikor a választás előtt meghamisította a költségvetési hiányadatokat. De azt, hogy most már a hőmérsékletet is meghamisítják önző hatalmi céljaiktól vezettetve, nem tűrjük! - jelentette ki a párt szóvivője. Szélsőjobboldali körök az SZDSZ-t tették felelőssé a fokozódó meleghullámért, a Fidesz azonban egyértelműen a nagyobbik kormánypártot és a miniszterelnököt sejti a háttérben.

Arra a kérdésre, hogy a Fidesz szerint melyek a valóságos hőmérsékleti adatok, a szóvivő elmondta: minden józan elemző tudja, hogy farkasordító hideg van, ezért a magyar társadalom önnön vesztébe rohan, ha elhiszi az újabb kormányzati hazugságot az állítólagos jó időről.
Az ellenzéki politikus emlékeztetett arra is: a Fidesz 2002-ben jelentős tartalékkal adta át a kormányt az MSZP-nek, s nem csupán a hőmérséklet, hanem a relatív páratartalom tekintetében is. Ezt a tartalékot szórja el most a kormány, csak hogy saját irháját mentse!
A Fidesz tehát bojkottot hirdet azon meteorológusok ellen, akik az éjszakai órákban mínusz 15, a legmagasabb nappali időszakban pedig mínusz 3 foknál magasabb hőmérsékletet prognosztizálnak, illetve mérnek. - Senki ne figyeljen ezekre a megélhetési meteorológusokra, akik még a Kádár-rendszerben tettek szert az első barométerükre - olvasható a párt közleményében, melynek végén országos akciót kezdeményeznek: kérik az összes jó érzésű, nemzeti elkötelezettségű polgárt, hogy pártállásra való tekintet nélkül, tiltakozásul a hőmérsékleti adatok durva meghamisítása ellen, március 15-éig vastag sálban, hótaposóban és prémkucsmában közlekedjenek! (Slaza)