Vissza a tartalomjegyzékhez


A hét eseményei

Kérsz sört?

Ingyen sör méréséről szeretett volna népszavazást kiíratni egy magánszemély. K. Károly, miután az Országos Választási Bizottság elutasította a javaslatát, az Alkotmány-bírósághoz fordult. A beadványban többek között az is szerepel, hogy minden szórakozóhely állami vagy önkormányzati tulajdonban legyen, és azokban ne kelljen belépődíjat fizetni.

Szökésben

Fogvatartója fegyverével szökött meg egy rab múlt hét pénteken a katonai ügyészségről. A 38 éves Tamás Imre Zoltán megtámadta az őt kísérő őrt, súlyosan megsebesítette, majd elmenekült. A rendőrség még aznap útlezárásokat és ellenőrzéseket rendelt el, hiába. A belső vizsgálat kisebb mulasztásokat állapított meg a hatóság részéről.

Adatokat lopnak

„Adathalászok” után nyomoz a Nemzeti Nyomozó Iroda internetet figyelő csoportja. Az internetes banki csalók felderítése halaszthatatlanná vált, mert a november utolsó heteiben több bankot ért virtuális támadás után a napokban a GE Budapest Internetbank ügyfelei adatainak egy részét is megszerezték.

Fizet az MDF

Kétmillió forint nem vagyoni jellegű kártérítést kell öt, a pártból kizárt politikus számára fizetnie a Magyar Demokrata Fórumnak. A jó hírnév megsértése miatt perre menő politikusokat még 2004-ben zárta ki Herényi Károly frakcióvezető, aki ellen a képviselők előzőleg többször is bizalmatlansági indítványt nyújtottak be.

Eltűnnek a sávok?

A nyilasrendszer jelképének tartja, ezért nem javasolja az árpádsávos zászló használatát Fodor Gábor. Az SZDSZ-es országgyűlési képviselő erről hétfőn beszélt országgyűlési felszólalásában, hozzátéve: minden demokratikus politikai pártnak el kell határolódnia ettől a jelképtől. Kubatov Gábor fideszes pártigazgató megígérte: megfontolják Fodor javaslatát.

Ingyentévé

A tévé-üzembentartási díjról hozott döntést az Országgyűlés a 2007. évi költségvetést módosító javaslataiban. A jövő áprilistól ismét fizetendő díjat azonban a magánszemélyektől teljes mértékben átvállalja a költségvetés, a szállodáknak pedig a teljes díj 60 százalékát kell majd kifizetniük.