Vissza a tartalomjegyzékhez

Kalmár István
A jövő csillaga
Lewis Hamilton a csúcsra tör

A McLaren-Mercedes a korán leigazolt Fernando Alonso mellett a GP2 idei bajnokával, a mindössze huszonegy éves Lewis Hamiltonnal indul a következő Forma-1-es szezonban.


Fotó: AP 

Bernie Ecclestone-t, a száguldó cirkusz vezetőjét mindig is érdekelték az egzotikus, karakteres „figurák” a sportban, nem volt ez másképp Ayrton Sennával vagy Michael Schumacherrel sem annak idején. A most célba ért Lewist azonban sokan féltik attól a hatalmas tehertől, ami vélhetően a nyakába fog szakadni 2007-ben.
Öt évvel ezelőtt a McLaren hasonló stratégiát követett, amikor a tapasztalt David Coulthard mellé a finn Kimi Räikkönent szerződtették le. Ő pár hónap alatt képes volt felvenni a ritmust az autóval és a csapattal, és később győzelmekkel is megmutatta hihetetlen tehetségét.
Lewis 1998 óta vesz részt a McLaren hosszú távú programjában, melynek célja a tehetséges pilóták kinevelése különböző szériákban. „Nyilvánvalóan ez lesz Lewis eddigi karrierjének legnagyobb kihívása, de olyan akadály, amelyet biztosan le fog küzdeni” - mondta Ron Dennis, a McLaren-Mercedes csapatfőnöke.
Norbert Haug, a Mercedes-Benz Motorsport sportigazgatója is üdvözlölte a csapat döntését: „Lewis tehetséges versenyző, akinek sikerült egymás után két évben is bizonyítania, hiszen 2005-ben a Formula 3 Euro Szériában, majd idén a GP2-ben nyerte meg a bajnoki címet.” Legutóbb őt választották a 2006-os Autosport Awards díjkiosztóján az Év Újoncának.