Vissza a tartalomjegyzékhez

Kiss Tünde
A nyolcvanéves menyasszony
Gina Lollobrigida

Az olasz film királynőjének közelgő házasságáról egyre több hír lát napvilágot. A részletek hallatán az élcelődő hangok is erősödnek. A vőlegény, Javier Rigau spanyol üzletember ugyanis negyvenöt éves, míg Lollo a nyolcvanadikban jár.


Fotó: Reuters

Az ifjú pár január végére tűzte ki az esküvőt, a helyszín New York helyett Róma lesz. A frigy híréhez a spanyol média több ízben is kaján megjegyzést fűzött, majd egyes olasz vélemények hallatán végül az idős színésznő kifakadt, hogy „az emberek egyszerűen irigyek és gonoszak”. Kapcsolatuk huszonkét éve tart, az akkor ötvennyolc éves nő egy kaszinóban ismerte meg a huszonnégy éves fiatalembert. Az első sokk után Lollo ötvenéves fia és a nála jóval fiatalabb anyósjelölt részéről is jókívánságok hangzottak el. Rigau szerint jövendőbelije „csodás és ellenállhatatlan”. Lollobrigida vonzó megjelenését leginkább fényűző ruháinak és erőteljes sminkjének köszönheti, legendásan szabályos vonásait az idő már leradírozta arcáról.
A Lollónak becézett sztár 1927-ben Luigina Lollobrigidaként jött világra. Fiatal évei Mussolini rezsimje és a második világháború idejére estek. A bútorasztalos apa dolgos feleségével négy leányt nevelt fel nélkülözések közepette Subiacóban, egy festői faluban. Amikor kitört a béke, Gina számára is Rómába vezetett az út, miután a tehetséges vidéki lány ösztöndíjat nyert a Képzőművészeti Akadémiára. Festészetet és szobrászatot tanult, valamint énekórákat is vett. Szépségét Miss Roma-, Miss Italia-versenyeken, illetve modellkedésben vetette be, többek között Salvador Dalival is dolgozott.