Vissza a tartalomjegyzékhez

Hetek-összeállítás
Második figyelmeztetés
Az al-Kaida támadással fenyegeti Amerikát

Magas rangú al-Kaida-vezetők egy hónapon belül másodszor küldenek figyelmeztető üzenetet Amerikában élő muzulmán „testvéreiknek”, hogy hagyják el az országot, amelyet nagyszabású terrorakció fenyeget - az országban élő muszlimok „élő pajzsot” alkotnak a támadással szemben.


Tálib terroristák

A második figyelmeztetést egy pakisztáni újságíró, az iszlámábádi al-Kudsz Központ vezetője, aki korábban az al-Dzsazírának is dolgozott, kapta egy audiofelvétel formájában. Mindkét üzenet ugyanazt a felhívást tartalmazta: meneküljenek a muszlimok, „mert Allah büntetése eléri Amerikát még a Ramadán vége előtt“, ami ebben az évben október 23-ig tart.
Az újságíró, Dzsamal Izmail elmondta a pakisztáni hírügynökségnek, hogy az október 5-én kapott üzenet az első alkalom, hogy az üzenet küldője Masoom Afgáni, a tálibpárti vallási vezetők tanácsának feje és Afganisztán korábbi pakisztáni nagykövete ilyen figyelmeztetést küld.
A múlt hónapban már volt egy hasonló figyelmeztetés, akkor az al-Kaida egyik afgán parancsnoka, Abu Dawood szólította fel a muzulmánokat, hogy hagyják el az Egyesült Államokat - mindenekelőtt Washingtont és New Yorkot - egy készülő, a szeptember 11-eihez hasonló terrorakció miatt. Ezt a figyelmeztetést Hamid Mir pakisztáni újságíró továbbította, aki interjút készített Abu Dawooddal Kabulban szeptemberben.
Dawood elmondta, hogy az akciót Adnan el-Shukrijumah fogja koordinálni, és azt is sejtetni engedte, hogy olyan tömegpusztító (nukleáris) fegyvereket vetnek be, amelyeket a gyengén őrzött mexikói határon át csempésztek az országba. A nagyvárosok ellen tervezett egyidejű támadásokban milliók halhatnak meg.
A World Net Daily magazin információi szerint el-Shukrijumah egy képzett nukleáris technológus és tehetséges pilóta, akit maga bin Laden és Ajman al-Zawahiri választott ki, hogy parancsnoka legyen a következő, Amerika elleni támadásnak.
Dawood azt is elmondta, hogy el-Shukrijumah a szeptember 11-ei támadás egyik résztvevője, Mohamed Atta egyik legjobb barátja, és teljesen olyan, mint egy amerikai: „Jaffer al Tayyarnak [Jaffer a Pilóta] hívjuk. Bush [elnök] tisztában van azzal, hogy Adnan halálos fegyvereket csempészett Amerikába a mexikói határon át. De nem beszél erről, mert nem akarja, hogy népe körében pánik törjön ki. Oszama bin Laden sejk ezzel teljessé tette a figyelmeztetések körét. Tudják, ő nem olyan ember, mint a politikusok. Amit mond, azt meg is teszi. Ha ennyiszer elmondta, hogy az amerikaiak támadásoknak néznek elébe, biztosan meg is látják azokat. Az amerikaiak nem fogják megnyerni ezt a háborút, amit a muszlimok ellen indítottak.”