Vissza a tartalomjegyzékhez

Kalmár István
Talmácsi jövőre világbajnok csapatnál
Bautistát váltja az Aspar Teamnél

A múlt hétvégén megrendezett portugál motorverseny után a jelenlegi világbajnok spanyol csapat bejelentette Talmácsi Gábor leigazolását a 2007-es idényre.


Fotó:

Gábor csapattársai Sergio Gadea és Hector Faubel lesznek a 125 ccm-es kategóriában, és a magyar pilóta Pasini szerelőivel dolgozhat együtt a következő szezonban.
Az idei világbajnok Bautista - aki jövőre már a 250 ccm-es kategóriában versenyez - már tesztelte az új fejlesztésekkel felvértezett Apriliát, mellyel elsöprő győzelmet aratott Estorilban. A hivatalos csapatbemutatóra a valenciai verseny után kerül sor, majd november első két napján teszt veszi kezdetét a Ricardo Tormo pályán.
Talmácsi a jelenleg legjobb Honda-versenyzőként összetettben a hetedik helyen áll, megelőzve a tavalyi világbajnok Thomas Lüthit. Az igazolással Talma előtt végre megnyílhat az út a hőn áhított világbajnoki cím felé. „Még igazából fel sem fogtam, hogy jövőre az egyik legjobb spanyol csapatnál folytathatom pályafutásomat. Nagyon várom, hogy kipróbáljam az új fejlesztésű Apriliát, amivel ma Bautista megnyerte a futamot” - nyilatkozta Gábor a portugál verseny után. „November 1-jén és 2-án már tesztelhetem is a motort, ami fantasztikus, de addig még hátravan egy futam az idei szezonból, és természetesen továbbra is maximálisan koncentrálni fogok rá” - tette hozzá a tavalyi vb harmadik helyezettje.