Vissza a tartalomjegyzékhez

Kiss Tünde
A pénz szerelmese
Gábor Zsazsa, a férfifaló

Azt rebesgetik, hogy az Egyesült Államokban új könyv készül a leghíresebb emigráns magyar filmsztárról, a nyolcvankilenc éves Gábor Zsazsáról. Sejthető azonban, hogy a Hollywood legdrágább szajhája című kiadvány aligha fogja erősíteni országimázsunkat.

A világhírű „hungarikum” pályafutása még itthon, 1936-ban kezdődött, amikor bájaival elnyerte a Miss Magyarország címet. Zsazsa - leánykori nevén: Gábor Sári - a háború elől menekült 1941-ben Amerikába. Itthon maradt rokonai közül többen odavesztek a holokauszt során. A később Mama Jolie néven ismert Gáborné asszony, valamint három lánya - köztük a középső, Sári - annak idején a „felesleges túlsúlyoktól”, azaz a férjektől megszabadulva hajózott át az Újvilágba. Ekkorra ugyanis nemcsak az anya vált el katonatiszt férjétől, s egyben lányai apjától, hanem maga Zsazsa is túl volt első házasságán, amelyet húszévesen kötött egy hatvanéves török diplomatával.

A lányok Mama Jolie sajátos érvényesülési technikájával felvértezve indultak útnak az új életbe. Azt az ősi receptet követték, amelynek hozzávalói közül elengedhetetlen a csinos alak, a szép arc, no és a nagyravágyás - a tehetség és a szív viszont hiánycikk. A férjfogás testi-lelki módszereiről saját anyjuk okította ki a három nővért, akik aztán gyarapították is az anyai örökséget. Míg a mama három, addig a Gábor lányok mindösszesen húsz férjet fogyasztottak, ám érdekes módon gyermeket csak Zsazsa szült. Hármójuk közül ő bizonyult a legjobb tanítványnak, mivel kilenc férjet könyvelhetett el, ezzel pedig nemcsak családi körben, hanem a lazább erkölcsű hollywoodi dívák között is felállította a házassági rekordot.