Vissza a tartalomjegyzékhez

kormosfree
Fót a becsületünkön

Az, hogy eltűnik a Robin Hood fóti stúdióban őrzött kópiája, önmagában is bohózatba illő fordulat. Keresve se lehetne jobb alapsztorit találni annál, mint hogy a tolvajok fejedelméről szóló sorozatot Magyarországon lopják el. De hogy került ide a film?

Lehet, hogy az angolok azt gondolták, ideális lenne a szegények oltalmazójának kikiáltott fejedelmet, aki tolvajlásait kizárólag az elesett rétegek iránti szociális érzékenységéből követte el, magyar környezetbe helyezni. Aztán a környezettanulmány során eltűnt diktafonok, digitális kamerák kezdték elbizonytalanítani őket. Később megismerkedtek a becsületes utcai árusokkal, akik látva, hogy külföldi közeledik, átírják a lángos árát forintról euróra (1 az 1-ben). Majd Budapest forgatagában szembesülhettek a kerékbilincs nevű speciális magyar csapdával, láthattak munka közben közlekedési rendőröket is, akik a 45-tel száguldozó külföldieket sarcolják a 40-es sebességkorlátozó tábla árnyékában.
Ezek után csak híres konzervativizmusuknak köszönhetően adták sorozatuknak a Robin Hood címet. Szemben a valósággal, ami az ízig-vérig magyar Csuklyás Robi híres történetét dolgozza fel.