Vissza a tartalomjegyzékhez


A tökéletes látásért

Az informatika korszakában élünk, az információk hallatlan sebességű áramlásának világában. Ez a világ igen gyorsan változik, és ehhez a szervezeteknek és a mindennapok emberének is tudnia kell alkalmazkodni, és képesnek kell lennie a változásra. A telekommunikációs eszközöknek köszönhetően a nap minden percében értesülést szerezhetünk a világban zajló eseményekről, trendekről, divatról, s ezek akarva-akaratlanul hatással vannak életünkre.

A tökéletes látással szemben támasztott igények ebben a rohanó világban minden eddiginél gyorsabban növekednek és változnak. Míg húsz évvel ezelőtt a látás élességének javítása a mindennapi életben való megfelelést célozta, napjainkban a látás és a szemüvegviselés kultúrája teljesen más képet mutat. A mai világban az egészséges életvitelhez kapcsolódóan a szem egészségének megőrzése kiemelt jelentőséggel bír. A különböző tevékenységek (számítógépek használata, irodai munka, autóvezetés stb.) során megfáradt szem gyorsan romlik, a szemüvegektől elvárt minőségi igények pedig ennek megfelelően egyre magasabbak. A szép kivitelű szemüveg megjelenésünk „ékszere” lett, s nem a „szükséges rossz” kiegészítő jelenik meg viseletében.
A napokban Magyarország több pontján is találkozhatunk az ESSILOR cég emblémájával, és felmerülhet a kérdés, vajon kik is Ők. Ámbár lehet, hogy nem tudunk róla, nagyon sok esetben ez a cég is hozzájárult ahhoz, hogy meglássuk a szépet ebben a világban is.
A francia központú, nemzetközi ESSILOR vállalat szerte a világon a szem egészsége és a tökéletes látás jegyében több mint százötven éve azon dolgozik, hogy megtalálja a legmegfelelőbb, legesztétikusabb, és legmagasabb minőségi színvonalú optikai megoldásokat a szemüvegviselők számára.
A szemüveglencsék gyártása és forgalmazása tekintetében piacvezető cég kiváló termékeivel a világ bármely pontján találkozhatunk.
Az Essilor Optika Kft. 1990-ben alakult Magyarországon.
A budapesti központú cég termékeit immár tizenhat éve a magyar vásárlóközönség is nagy megelégedéssel viseli.
Egy szemüveg kiválasztásánál elsősorban a szemüvegkeretre fektetjük a legnagyobb hangsúlyt. Csak kevesen vannak tisztában azzal, hogy a szemüveglencse-kínálat milyen sokszínű, és milyen sok lehetőséget rejt magában, legyen szó a minőségi színvonalról, az esztétikumról vagy éppen az adott szemüvegviselő egyedi életviteléről, igényeiről.
A világ vezető többfókuszú, azaz közelre, távolra és közepes távolságra is ajánlott és használt úgynevezett progresszív lencséje, a VARILUX® CSALÁD kifejlesztése óta az Essilor kutatómérnökei folyamatosan azon dolgoznak, hogy a negyven év felettiek, az úgynevezett „presbyop” korúak látásproblémáját a világ legkorszerűbb megoldásaival korrigálja. A Varilux® család csúcsán elhelyezkedő termékek a szemüvegviselő egyedi tekintési (szem- és fejmozgás) szokásainak megfelelően készülnek a legkorszerűbb, szabadalmaztatott technológiai eljárásokkal. Példaképpen kell említeni a NASA csillagászati teleszkópjainak gyártásakor használatos eljárásokat.

Sokunk fejében a szemüveglencse egyet jelent az üveggel. Az üveglencsék ideje már igen sok évvel ezelőtt lejárt. A legkönnyebb és legvékonyabb műanyag alapanyagokból és a legbiztonságosabb, szinte törhetetlen Airwear alapanyagokból készült Essilor szemüvegek biztosítják a divatos, esztétikus megjelenést a legsúlyosabb látáskorrekciót igénylők számára is. Ezért is ajánlják optikai üzletekben gyermekek részére ezt a szemüveglencse-alapanyagot, amely karcolásoknak, ütéseknek ellenáll, ezáltal is védve a kis szemüvegviselő szemét.
A felületkezelések a szemüveglencse kiegészítői, éppúgy, mint öltözékünk összeállítása során egy ékszer vagy egy kalap. A legkorszerűbb Crizal Alizé® felületkezelések a szemüveglencsét ellenállóvá teszik a karcokkal és a zavaró tükröződésekkel szemben, megóvják a szemet a káros UV-sugaraktól és a szennyeződésektől.
A szemüveglencse-kínálat sokszínűsége ezzel korántsem ér véget, és a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően egyre szélesedik.
Az Essilor nagy hangsúlyt fektet arra, hogy professzionális gépeivel és szemvizsgáló berendezéseivel az optikai szalonok által nyújtott szolgáltatásokat a legmagasabb szintre emelje.
Az Essilor célja, hogy megoldásokat nyújtson arra vonatkozóan, hogy a világot jobban lássuk. Ezt a célt nemcsak szemüvegek eladásával, hanem rászorultak támogatásával is igyekszik elérni. A magyarországi leányvállalatnak az elmúlt években történt legfontosabb akciói között kell említést tennünk az „Opening Eyes” programsorozat keretében a Speciális Olimpián rászoruló, szellemi és testi fogyatékos gyermekek támogatásáról ingyenes szemvizsgálattal, illetve szemüvegekkel.
Másik kiemelendő tevékenysége volt 2006 elején, hogy
4 millió forint értékű pénzadománnyal segítette a budapesti Gyengénlátók Általános Iskolájában tanuló gyermekeket. Az adományt az iskola az erős látáskorrekcióra szoruló gyermekek tanulását segítő informatikai fejlesztésre fordította.
Az Essilor cég törekszik arra, hogy üzleti partnereinek, az optikai üzletek munkatársainak továbbképzési programot biztosítson. Az Essilor Business School tréningprogramokon részt vevő optikai szakemberek tudásuk folyamatos bővítésével hozzájárulnak a szem egészségének megőrzéséhez, a megfelelő látáskorrekcióhoz, illetve a szemüvegviselés kultúrájának erősítéséhez.
Az Essilor szemüveglencsék a legmagasabb minőségi színvonalat képviselik a magyar optikai üzletek palettáján.
A cégről és termékeinkről bővebb információt a weblapokon olvashat. (x)