Vissza a tartalomjegyzékhez

Holecz Erika, Takács Gabriella
Bulipest, Bulipest, te csodás

Még el sem temették az augusztus 20-ai tragédia áldozatait, a sebesültek jelenleg is kórházban fekszenek, mindez azonban nem tántorította el a Budapest Parádé szervezőit a soron következő buli levezénylésétől. A főváros hivatalos nyárbúcsúztató fesztiválján a kultúra jegyében okádtak, vizeltek, székeltek vagy éppen szeretkeztek nyilvánosan a merészebb résztvevők.

„Hiánypótló a tánc és a kollektív vonaglás” - summázta tömören Bulipest lényegét Till Attila, az idei Új Budapest Parádé reklámarca.
A fesztiválon több mint félmillióan vettek részt, és közel kétszázötven köbméter szemetet takarítottak el utánuk. Délután fél ötkor, ami még a családos programok idősávja lett volna, már a teljes lerészegedés és önkívület lett úrrá a tömegeken. Ahogy közeledett az este, mind gyakoribb látvány volt az utcai zugokban és a tereken a vizelés, a hányás, néha egy kis szeretkezés. A kulturális eseménynek aposztrofált rendezvényen szép számmal voltak jelen családosok és kisgyerekek is: négy-ötéves kislányok teljes átéléssel utánozták a platókon mozgó nők erotikus vonaglását.
Az Andrássy úton délután már gigászi tömeg hömpölygött, italozó fiatalok és félmeztelen lányok raja követte a mozgó színpadokat. A dübörgő technozenére felvonuló huszonnyolc kamionon bikinis táncoslányok tömkelege, a járművek között még egy-egy vidéki főiskola is képviseltette magát.