Vissza a tartalomjegyzékhez

Göndör 1.
Focihorror

Kedves nézőink, élőben közvetítjük Drucherlandból a világbajnoki francia-iráni mérkőzést. Az est meglepetése a 10 piros lapos, tíz évre eltiltott iráni csatár, Mamut Asztmárnecsinád színrelépése. Csupán egy kis problémája akadt: nem akarta felvenni a csapatkapitányi sárga karszalagot - vallási okokra hivatkozva -, de a PIPA közbenjárására egy méregzöldet kapott. A francia világsztár Zsivagne szintén pályára lép, vele csatározik Majré, Léc Rezegé és Ribizli. Az iráni védelem erőssége Őmár Mulat, a gólőr, előtte Hatszál Libatollah és Nagyszám Anyatolat. A játékvezető az amerikai Gordon Liza Rice, a két partjelző: a kanadai Juhar Level és az ausztrál Ab Original, valamint a negyedik játékvezető a brit Alain Beerer. Mindjárt átadom a szót a szakkomentátor Hadaró Richárdnak:

Köszöntömönökethölgyeimésuraimnemakaromazidejükethúzninehogylemaradjanakvalamirőlbizonyáraizgalmasmeccsneknézünkelébemindkétcsapatharcászatilagfelvankomolyankészülve.
Már el is kezdődött a meccs, míg ezt elmondtad. Az irániak érdekessége, hogy földig érő burnuszban és külön a foci vébére kifejlesztett, a fejelést hatékonyan segítő turbánban játszanak. Zsivagne-nál a labda, Libatollah szabályosan szereli, és egyszer csak felrobban, kérem! Az iráni piros lapot kap, de szerintem ez túlzás! Mit szólsz, Hadaró kolléga? ÉnisúgyláttamhogyszabályosvoltaszerelésbárittalassításbanlátszikahogyLibatollahelővesziakézigránátotdeúgygondolomhogytúlzásakiállítás.
A bíró visszaparancsolja a hordágyat Majrénak, úgy sincs szüksége rá. Remélem, a PIPA szigorítani fogja a bírói ítéleteket. Folytatódik a játék: 10 10 ellen. Zsivagne elrúgja a büntetőt, lövése a kaputól két méterre vágódik le, épp eltalálja az ott ideiglenesen felállított akasztófát.
Kirúgás következik, amit Ribizli fogain végez el Asztmárnecsinád. Egy kis dulakodást látok: Asztmárnecsinád korbáccsal, Anyatolat jatagánnal küzd, de odaveti közéjük magát Szarka Vi is, zsebéből egy láncos buzogányt előrántva. Az amerikai bíró kioszt pillanatok alatt 6 piros lapot, a pártatlanság miatt, mindkét oldalról.
Rezegé elrejti a labdát, de lecsap rá Őmár Mulat. A tolvaj keze bánja. Gordon Liza Rice újabb piros lapot oszt ki, vagy csak a sárga lett összefröcskölve, mit szólsz, Hadaró?
Elvagyokképedveafranciákmimózaságánésabírótúlkapásainezegybarátságostétmeccsmégjóhogyazirániakmindentbevetnekhalenneatomfegyverükaztsemlennetúlzás.
Mindenesetre a bíró lefújja a meccset. Eredményes találkozó volt: 8 piros lap, 10 sárga, 0 gól, 1 akasztófa. Ez volt az eddigi legjobb mérkőzés, nézzék meg az ismétlést, vegyék fel videóra, írják ki DVD-re! Az iszony látásra, Néger Barnát hallották.