Vissza a tartalomjegyzékhez

Sz. M.
Kókusztejes dinnyés pulykamell

Hozzávalók 4 főre: 20 dkg kókuszreszelék (vagy 1 csomag kókusztejpor), 3 dl tej, 50 dkg pulykamell, 10 dkg piros színű paprika, 50 dkg sárgadinnye, 4 evőkanál olaj, 1 citrom reszelt héja. A körethez: 30 dkg színes metélt, 2 kk olívaolaj.

A kókuszreszeléket a tejjel felforraljuk, levesszük a tűzről, és állni hagyjuk 1-2 órán át, majd leszűrjük. (Készíthetjük kókusztejporból is, ekkor a csomagoláson előírtak szerint dolgozzunk.) A húst megmossuk, megszárítjuk, felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk. A paprikát megmossuk, kimagozzuk, húsát csíkokra vágjuk.
A dinnyét kettévágjuk, kimagozzuk, húsát falatnyi kockákra vágjuk. Felmelegítjük az olajat, átsütjük benne a hús mindkét oldalát, majd kivesszük a serpenyőből. A serpenyőbe tesszük a paprikát, a dinnyét. Kicsit összepirítjuk, sózzuk. Ráöntjük a kókusztejet, rászórjuk a citromhéjat, és a hússzeleteket visszahelyezzük. Összeforraljuk, ha szükséges, sózzuk, borsozzuk. Közben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, lecsepegtetjük, az olajjal meglocsoljuk, és a hús mellé tálaljuk.