Vissza a tartalomjegyzékhez

Hetek-összeállítás
Jobbról támadják Pokornit

"A mai napig jó kapcsolatot ápol a keresztény karácsonyból zsidó viccet csináló Horn Gáborral" - többek között ezt vetette Pokorni Zoltán szemére a Magyar Nemzet hétfői számában egy egyetemista. A cikknek álcázott támadás hátterében a nevük elhallgatását kérő fideszes politikusok Simicska Lajost sejtették.

"A Fidesz alelnöke az SZDSZ felé szerteágazó kapcsolatrendszerrel rendelkezik, és a javaslata alapján emlékezünk meg a zsidó holokausztról" - többek között ezeket veti egyoldalas cikkében Pokorni Zoltán szemére Egei Antal egyetemi hallgató. A bevezetőben előbb Rogán Antal és a nemes egyszerűséggel "lidércnek" titulált Deutsch-Für Tamás került a még fel nem fedezett politikai szakértő tollának hegyére, majd a jobboldali lapban soha nem látott hangnemben látott hozzá Pokorni tevékenységének elemzéséhez.
Az ismeretlen, ám a Fidesz ügyeiben járatos egyetemista szerint a Fidesz alelnökének célja Orbán Viktor hatalmának megtörése. Úgy véli, Pokorni a magáról kialakított okos, halk szavú imázzsal szemben "minden hájjal megkent üzletemberek" tanácsát követve szervezkedik a pártban. Ő tett javaslatot a holokauszt-emléknapra, siratófalat állíttatott a XII. kerületben - állapítja meg a szerző, hozzátéve, hogy Pokorni "esetenként azt az utat választja, amelyik a jobboldal táborában morálisan elfogadhatatlan".
Pokorni Zoltán nyilatkozatban reagált a cikkre, annyit mondva, hogy nem a sajtón keresztül akar vitázni a Fidesz belső ügyeiről. A kérdésre, hogy szerinte ki állhat a támadás mögött, azt válaszolta: "El tudom képzelni, hogy egyeseket oly mértékben megrázott a vereség, hogy elveszítették a tisztánlátásukat, ezért belső ellenséget keresnek. De ezt a szórakozást inkább hagyják meg a bulvársajtónak, a krimiíróknak." Később megnyugtatásul annyit még hozzátett: nem tekinti magát liberálisnak.