Vissza a tartalomjegyzékhez

Makki Marie-Rose
Különleges családi program

Egyik fától a másikig nem csak földhöz ragadt gyalogosként lehet megtenni az utat. A távolság megtehető Tarzan módjára kötélen átlendülve, a magasban kifeszített drótkötélpályákon végiggurulva vagy éppen átaraszolva is, karabinerek és csigák segítségével függeszkedve. Csillebércen páratlan élmény vár felnőttekre és gyerekekre egyaránt.

Fától fáig kifeszített drótkötelekre rákapcsolódva távolságokat leküzdeni, a különböző szakaszokon különféle ügyességi feladatokat végrehajtani a magasban - mindez bárki számára kipróbálható élmény lett a májusban megnyílt "Kihívások világa" (Challengeland) erdei akrobatikus akadálypályán. A Széchenyi-hegyi gyermekvasút csillebérci megállója mellett található a drótköteles akadálypálya, amely koncentrálással, némi ügyességgel és erőnléttel bátran teljesíthető.
A részvétel feltétele a gyakorlópályán előírt feladatok teljesítése. A szakoktatást követően kerül sor - pályafelügyelők részvételével - az igazi akadálypálya leküzdésére: az egyik pálya a 100-150 cm magas gyerekeknek készült hároméves kortól, a másik a 150 cm-nél magasabb gyerekeké és felnőtteké. A biztonsági felszerelést az üzemeltetők biztosítják.
"Az ötlet eredetileg Franciaországból származik, ahol az ottani hegymászók és sziklamászók alakították ki az első pályát" - tájékoztatta lapunkat Tóth Barna ügyvezető igazgató. Magyarországon ez az első, az európai szabványoknak megfelelő erdei akrobatikus akadálypálya, amely a biztonsági eszközök, illetve a felhasznált anyagok tekintetében is a legkorszerűbbnek nevezhető. Kialakítása során a fák és az aljnövényzet épségét és szépségét egyaránt sikerült megóvni. Több nehézségi fokozat létezik, nemrégiben kezdték el a második szintű pálya kialakítását is, és egészen a negyedik, extrém szintig tervezik megépíteni a változatait.

(Az erdei akadálypálya naponta 10-18 óra között látogatható, jegyek bevezető áron: 1200-1600 Ft. Bővebb info: )