Vissza a tartalomjegyzékhez


Extrém sportok 2

Foteljumping
A bungee jumping egyik izgalmas változata, ahol nem a leugrás a lényeg, hanem a felugrás - általában egy fotelba. Nehezíti a dolgot, hogy az ugrás biztosítókötél nélkül végrehajtandó - remegő térdek kizárva. A foteljumpingnál ügyelni kell a jó fotelre, és arra, hogy közvetlenül az ugrás előtt ne tartózkodjon benne senki. A foteljumping tájjellegű változata a lócajumping.

Spaceforce Hunting

Magyarul inkább térerővadászatnak fordítható. Ebben a sportágban az a cél, hogy mobiltelefonunkkal a lehető legkietlenebb helyeken is tudjunk telefonálni. Szóba jöhető egzotikus és embert próbáló helyek: vízesés, szakadék, Marianna-árok, Hold, Jupiter, Szaturnusz, valamint a balatonborzasi kultúrház férfivécéje.

Lifting

A lifting különösen veszélyes sportág, ezért csak hosszú gyakorlás után végezhető versenyszerűen. A liftingezésnél beszállunk egy régies liftbe, és a lehető legtöbbet liftezünk. A lifting hard verziónál a lépcsőházban valamely emeleten megbújunk, a lakó(k) által elfoglalt liftet mi is elhívjuk, majd köddé válunk a hazaigyekvő(k) dühítése céljából. A liftinget nehezítik a házmesterek, az értetlenkedő szomszédok, de nem szabad feladni, hiszen a kitartás adja a sportág sava-borsát. Olasz liftingezők a páternosztert is gyakran felhasználják.