Vissza a tartalomjegyzékhez

göndi
A Munkácsy-kód

A festészet átírja a történelmet, kedves olvasóink. Bár jómagam is tanultam történelmet, mégis hiszek Sötéth Barna új könyvében, melynek címe A Munkácsy-kód. E könyv a korszakalkotó magyar festőművész Honfoglalás című festményének kódrendszerét tárja elénk.

Új információkra találhatunk utalásokat, melyeket eddig tévesen oktattak: a festményen Árpád előtt hajbókolók valójában a vezér kipottyant kontaktlencséjét keresik - de hát létezhetett 896-ban kontaktlencse? Persze, hogy nem. Tehát a történelemkönyvekben ádázul és szisztematikusan belénk sulykolt évszám hamis! De maradjunk még egy kicsit az úgymond hajbókolók háza táján, ugyanis a gerincferdülés mint krónikus népbetegség legnagyobb számban Lichtensteinben fordul elő, vagyis szó sem lehetett Kárpát-medencéről! A festmény ilyen kicsinyke részlete is átírja a honfoglalás helyét és idejét.
Vegyünk egy másik példát: a háttérben egy lézernyaláb fénylik, melyről tudvalevő, hogy a NASA fejlesztette ki Amerikában(!), tehát még a földrészben sem lehetünk egészen biztosak.
A példákat a végtelenségig sorolhatnánk: mit keres Árpád kezében egy kínai zseblámpa; a vezér és stábja a klasszikus munkásbrigádok felépítését tükrözi - élen a brigádvezetővel; vagy a világhírű Hófehérke rajzfilmben láthattunk hasonló szakállformákat, a hetes számról nem is beszélve...