Vissza a tartalomjegyzékhez


Fűszerek a fő szerek

Mindig frisset, egészségeset és változatosat a család asztalára tenni – nem könnyű. 
A következő tippek már jól ismert, mindenki által készített ételeket tesznek különlegessé számunkra szokatlan fűszerezéssel. Bár a kakukkfű, oregano, kapor, babérlevél gyakran használt konyhakertiek, az alábbi ételekben igazi reformként hatnak.

Első tipp: ha a marhahúslevest csontos húsból készítjük, főzés előtt süssük meg félig a húsdarabokat zsiradék nélkül, sütőben. Ezután lássunk neki feltenni a levest, s a hozzávalók (sárgarépa, hagyma, fokhagyma, zeller) után babérlevelet, kakukkfüvet is tegyünk a petrezselyem, egész bors mellé.
Második tipp: marha- vagy birkapörköltet a magyaros változatnál több, 4-5 szem paradicsommal főzzünk meg, szintén kakukkfűvel és oregánóval.
Harmadik tipp: elképesztően finom a palacsinta a következő töltelékkel: felszeletelt gombát vajon pároljunk meg, majd ízesítsük apróra vágott kaporral és egy kanál fehérborral! (M. N.)