Vissza a tartalomjegyzékhez


Laci bácsi konyhája

Benke Laci bácsi négyszeres olimpiai bajnok... na jó, ezt hagyjuk, a többit már mindenki kívülről fújja. Nézzük inkább, mit sütött ki erre a hétre! Egyébként élőben a Magyar ATV-n látható Laci bácsi minden hétköznap 12.05-kor, vasárnaponként 13.05-kor. 

Sutus leves

Hozzávalók:
15 dkg nagy szem? bab
50 dkg savanyú káposzta
10 dkg füstölt csülök
20 dkg burgonya
5 dkg liszt
5 dkg zsír
2 dkg fokhagyma
2 dkg fűszerpaprika
2 dl tejföl
tárkony, hagyma, 
só, ételízesítő

A hagymát finomra vágjuk, és kevés zsiradékon üvegesre hevítjük. Felengedjük vízzel. Hozzáadjuk a babot, a kockára vágott krumplit, a kockára vágott füstölt csülköt. Ízesítjük tárkonnyal, sóval, ételízesítővel, fokhagymával. Addig főzzük, míg a bab puha nem lesz, majd hozzátesszük a savanyú káposztát. Készre főzzük.
Aranysárga rántást készítünk, s ebben is átpirítunk finomra vágott hagymát. Félrehúzzuk, majd kevés pirospaprikát, fokhagymát teszünk rá. Kevés vízzel felengedjük. A tejföllel simára keverjük. A forrásban lévő leveshez hozzáadjuk a rántást. Kiforraljuk, és tálaljuk. Tejföllel, petrezselyemzölddel megszórjuk.