Vissza a tartalomjegyzékhez


Silverstone a Renault riválisainak sikerét hozhatja

Az elmúlt hetek izgalmai után egy teljesen sima Renault rajt-cél győzelmet eredményezett a Francia Nagydíj. Az első rajtkockából startoló Fernando Alonso idei ötödik sikere a Renault első győzelme hazai pályán 1983 óta. 


Alonso hatodik győzelmére készül Silverstone-ban Fotó: DPPI

„Nagyon büszke vagyok, hogy nyertem. A verseny elég könnyű volt: az első bokszbeállásokig nyomtam a gázt, majd próbáltam tartani a távolságot, csak néhány kisebb változtatást hajtottam végre az autón. Nagyon örülök, hogy ismét nyertem, de ez nem változtat semmit a világbajnokság szempontjából. Elég szép előnyöm van Kimi Räikkönenhez képest, de még messze a szezon vége. Bármi történhet, és tudjuk, hogy a riválisaink nagyon gyorsak lesznek a sil-verstone-i versenyen” - nyilatkozta boldogan Fernando Alonso.
A hétvégén a Brit Nagydíj következik, és az Alonso-Räikkönen-párharc várhatóan Silverstone-ban is folytatódik. „Úgy gondolom, hogy Kimi és Michael Schumacher lesznek a legnagyobb ellenfeleim a szezon második felében. Még az elején járunk, és még sok verseny van hátra, de mostanában minden versenyen nagyjából ugyanazok állnak a dobogón” - nyilatkozott a hétvégi esélyeiket illetően a spanyol pilóta. 
Az elmúlt évek eredményei alapján elmondható, hogy míg a Ferrari és a McLaren hagyományosan jól szerepelt a Brit Nagydíjon, addig a Renault tavaly is visszafogottan teljesített Silverstone-ban. A pálya nagyon gyors, és az erős motorral rendelkező autóknak kedvez, mivel nehéz, szinte lehetetlen itt előzni. Silverstone nemcsak az autóknak és pilótáknak, de a gumiknak is nagy kihívás. A gyors szakaszok miatt nagyobb az abroncskopás, ezért nagyobb körültekintéssel választanak majd az istállók abroncsokat. Sok csapat gyakorta tesztel e-zen a pályán, ami segítheti az autók megfelelő beállítását is. Mivel nehéz a pályán előzni, az istállók stratégáin sok múlik, ugyanis most mindennél fontosabb szerephez jut a versenystratégia, amellyel versenyt lehet nyerni és veszíteni.
„Ez a pálya nem igazán fekszik nekünk. Néhány igazán jó megoldást kellene találnunk ezen a héten, pénteken pedig nagyon keményen kell dolgoznunk az autó beállításán. A cél számomra ezen a héten is a dobogó” - tette hozzá Alonso. (Amber PR)