Vissza a tartalomjegyzékhez

Kardos Anikó
Uborkaszezon helyett árfolyamcsúcsok a BÉT-en

Halovány emelkedésre futotta a héten a világ vezető tőzsdéinek erejéből. A kedélyeket az olajár ingadozása kavarta fel némiképp, amely a karibi térségben tomboló hurrikán hírére újra emelkedni kezdett, magával húzva az olajtársaságokat is. 

Az angol jegybank e heti ülésén ismét változatlanul hagyta az irányadó kamatlábat, a devizapiacokon pedig folytatódott a dollár erősödése. A BUX tovább menetelt felfelé a héten, több mint másfél százalékos erősödés után 18 000 pont felett zárt, lassan márciusi történelmi csúcsát ostromolva.
A közel 4 százalékkal dráguló Mol csak megközelítette, a 29 000 forint feletti áron is megfordult Richter meg is döntötte történelmi árfolyamrekordját. A gyógyszercég papírjait az Erste elemzője leminősítette, mivel az majdnem elérte a korábban általa meghatározott 29 200 forintos célárfolyamot. Helyette a szektortárs Egist ajánlja vételre, amelynek 20 450 forintos célárfolyama még jelentős növekedési potenciált rejt. A második vonalban közel 6 százalékkal drágult az Antenna Hungária, miután felmerült a lehetősége akár 5100 forint feletti részvényenkénti privatizációs árnak is. A 6720 forintig dráguló OTP-részvényeit 9000 forint feletti célárfolyammal vételre javasolja a belga KBC részvénystratégája, a szektortárs FHB-t azonban eladásra ajánlja, szemben a Concorde elemzőjével, aki továbbra is emelkedési potenciált lát a kisebbik bankrészvényben. Az FHB részvényei június 10-e óta 100 forintos névértékűre változtak, egy darab korábbi részvény helyett 10 darabot kaptak a befektetők, az árfolyam pedig megtizedelődött.