Vissza a tartalomjegyzékhez


Laura elővette humorát

A Fehér Házi Tudósítók Társaságának rendezett vacsorán az amerikai First Lady, Laura Bush, merész poénokkal rukkolt elő, melyek közül több a férjén és annak családján csattant. Az évenként tartott rendezvényen - ahol idén olyan hírességek is részt vettek, mint Richard Gere vagy Jane Fonda - az Egyesült Államok vezetőitől azt várják, hogy megvillantsák énjük humoros oldalát. 

George W. Bush épp egy vicc elmesélésébe fogott bele, amikor felesége, Laura Bush félbeszakította. „Évek óta veszek részt ezeken a vacsorákon, de eddig csak csendesen ültem itt. Nos, van pár dolog, amit el akarok mondani a változatosság kedvéért - kezdte, hatalmas tapsot váltva ki a hallgatóságból. - George mindig azt mondja, hogy élvezettel tölti el, hogy eljöhet ezekre a sajtóvacsorákra. Süket duma! Ilyenkor általában már aludni szokott. A minap mondtam is neki: George, ha tényleg véget akarsz vetni a zsarnokságnak a világon, akkor tovább fenn kellene maradnod.” Laura Bush viccelődve mesélte, hogy egy átlagos este az elnök már kilenc órakor alszik, „én pedig nézem a tévében az »Elkeseredett Háziasszonyok«-at” (tévéshow az Egyesült Államokban - a szerk.). 
Laura Bush nem kímélte az elnök édesanyját, Barbara Busht sem. „Az emberek azt hiszik, hogy amolyan kedves nagynéni típus. Valójában inkább egy Don Corleone.” Elmondta, hogy a férje igazából nagyon keveset tudott a farmokról, amikor megvették a sajátjukat Crawfordban, Texas államban. „Büszke vagyok George-ra. Sokat tanult azóta, hogy az első évben megpróbált megfejni egy lovat. Ami még rosszabb, hogy a ló csődör volt” - ecsetelte a kezdeti nehézségeket. 
Az is kiderült, hogy az elnök mostanság gyakran tölti az idejét bokrok tisztogatásával és indák levágásával. „George válasza bármilyen problémára a farmon az, hogy levágja láncfűrésszel. Úgy gondolom, ezért értik meg egymást olyan jól Cheneyvel és Rumsfelddel” - tárta fel a fontos politikai háttérinformációkat a First Lady. (AFP)