Vissza a tartalomjegyzékhez

P. R.
Csendes akció a nyugalomért

Százötvenezer forintos büntetést is kiróhatnak mostantól azokra, akik hangos családi veszekedéseikkel, harsogó házibulijaikkal, kötekedő, összeférhetetlen magatartásukkal, hétvégi zajos lakástatarozásukkal vagy éjszakai koncertjeikkel rendszeresen feldúlják egy lakóközösség nyugalmát. 

Ezt az a szabálysértésekről szóló törvénymódosítás teszi lehetővé, amelyet Horváth Csaba szocialista képviselő, második kerületi polgármester terjesztett elő a minap a parlamentben, amelyet el is fogadott a Tisztelt Ház.
„Mindenkinek joga van a nyugodt, zavartalan élethez” - áll abban a tájékoztatóban, amelyet a törvénymódosítás kezdeményezője írt, és a napokban jut el a fővárosban élő családokhoz. A levélben a képviselő részletesen felvilágosítja a budapestieket jogaik érvényesítésének lehetőségeiről és a kihívóan közösségellenes magatartást tanúsító szomszédok büntethetőségéről.
A Budapest Programjáért is felelős Horváth Csaba levélben (1277 Budapest 23. Pf. 21.) és e-mail-címen is: várja az érdeklődők kérdéseit és hozzászólásait.