Vissza a tartalomjegyzékhez

Kalmár Erika
Mire pályázhatunk?

Folytatva sorozatunkat, ezúttal az idei GVOP pályázatok közül egy beruházást segítő pályázattal szeretnénk megismertetni olvasóinkat. 

A „Technológiai korszerűsítés” nevű pályázat (GVOP-2005.1.1.1) - ahogy elnevezése sem rejti véka alá - a technológia korszerűsítésére, versenyképes, magas minőségű feldolgozóipari termékek gyártására alkalmas, új és nagy termelékenységű kapacitások létrehozására vagy azok bővítésének támogatására irányul. Ösztönzik a környezetbarát technológiák telepítését és a feldolgozóipar nemzetközi versenyképességének javítását. 
A támogatás mértéke a beruházás elszámolható költségeinek 35-50 százaléka közé eshet, de legfeljebb 300 millió forint lehet. A mérték attól függ, hogy kis- és középvállalkozások beruházásáról van-e szó, illetve hogy mennyire elmaradott régióban működik a vállalkozás. Igen széles skálán mozog a támogatható tevékenységek köre: ingatlan és infrastruktúra építése, korszerűsítése, valamint új gépek, berendezések és immateriális javak beszerzése, szállítása és üzembe helyezése. 
A pályázatok benyújtása 2005. december 31-ig lehetséges. (További információ a Magyar Fejlesztési Banknál, a 06(40)555-555 számon, illetve a oldalon kapható.)