Vissza a tartalomjegyzékhez


Jean Todt: Fisichella ismét nyerni fog

A tavalyival ellentétben az idei Ausztrál Nagydíj a szabálymódosításoknak is köszönhetően meglepőbb végeredményt hozott. Ezúttal a Ferrari helyett a Renault dominált és hozott el két dobogós helyezést. Kérdés, hogy ez a folyamat folytatódik-e a hétvégén megrendezésre kerülő Maláj Nagydíjon, vagy a többi élcsapat téli álmából felriadva komolyabb eredményeket produkál. Jean Todt, a Ferrari csapatvezetője mindenesetre ismét Giancarlo Fisichella győzelmét jósolja. 


Fisichella esélyesként indul Malajziában Fotó: DPPI

S hogy mi történt tavaly? Michael Schumacher a szezon második győzelmét zsebelte be, s a Ferrari fölényét jelezte, hogy a szezon első két versenye után a piros csapat már 33 ponttal vezette a konstruktőri ponttáblát. Nem kell már sokáig várnunk, míg a csapatok az ultramodern maláj sepangi pályán is megvívják harcukat a 2005-ös világbajnokság második és az időjárás szempontjából egyben a legkiszámíthatatlanabb futamán. Elég nagy valószínűsége van az esőnek, mégsem ezzel, hanem a nagy forrósággal foglalkoznak többet a csapatok mérnökei. A forróság miatt ugyanis meg kell oldani a versenyautók extra hűtését. Az autókat a szerelők próbálják meg felkészíteni erre a kemény tesztre. A melegben különösen a motornak és az abroncsoknak jut nagy szerep. 
A Renault szeretné megőrizni ausztráliai eredményességét. Ebben segítségére lesz technikai partnere, az Elf is, amely abban segít, hogy minimalizálják a mechanikai meghibásodásokat, és ezáltal javítsák az autó teljesítményét, a lehető legjobban csökkentsék a motor elhasználódását, amelynek már két versenyhétvégét kell kibírnia. Ráadásul a mostani lesz a második hétvége idén, s a verseny extrém karakterisztikája miatt a solaize-i mérnökök egy olyan formulát készítettek, amely nagy hő- és fizikális stabilitással bír. (Forrás: Amber PR)